Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Δήμος Ανδραβίδας - Κυλλήνης: Ανάκληση Αντιδημάρχου με εντολή Αρβανίτη





arvanitis1

Κατεβάστε το Αρχείο

 
 
 
 
 
Απόφαση με την οποία γίνεται ανάκληση του ορισμού του αντιδημάρχου Χρήστου Παλαιολόγου υπέγραψε στις 6 Ιουνίου ο δήμαρχος Ανδραβίδας Κυλλήνης Δημήτρης Αρβανίτης.
Ένας από τους άλλοτε στενούς συνεργάτες του δημάρχου, ο κ. Παλαιολόγος, βρίσκεται στο στόχαστρο.

Ενδεικτικό είναι το αιτιολογικό της απόφασης που κάνει λόγο για ανορθόδοξες ενέργειες και παρορμητικές κινήσεις από την πλευρά του παρά τις συστάσεις που έχουν γίνει από το δήμαρχο, κάτι που δημιούργησε προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία του δήμου. Ο δήμαρχος του καταλογίζει επίσης εμπλοκή στο θέμα αυθαίρετης κατασκευής μεταλλικού στεγάστρου στην πλατεία Ι.Ν. Αγ. Δημητρίου των Λεχαινών.

Το αιτιολογικό της απόφασης

«α) Ο ανωτέρω αναφερόμενος Αντιδήμαρχος, αν και έδειξε εν γένει ενδιαφέρον και προθυμία στο να ασκεί τις αρμοδιότητες που του μεταβιβάστηκαν, εντούτοις με επαναλαμβανόμενες παρορμητικές κινήσεις και ανορθόδοξες ενέργειες, και παρά της περί του αντιθέτου, επανειλημμένες συστάσεις που του έχουν γίνει από τον Δήμαρχο, δεν συμμορφώθηκε, με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία και αποτελεσματικότητα των δράσεων του Δήμου. Ο λόγος αυτός από μόνος του αναιρεί τον θεσμικό ρόλο του Αντιδημάρχου, ως οργάνου που επικουρεί τον Δήμαρχο στην άσκηση των αρμοδιοτήτων.

Το ανορθόδοξο και παρορμητικό συνίσταται κυρίως στις απευθείας εντολές προς το τεχνικό προσωπικό και τους συνεργαζόμενους με το Δήμο εργολάβους, χωρίς να έχει προηγηθεί η αναγκαία συνεννόηση και διαδικασία με τις αρμόδιες επί τεχνικών θεμάτων υπηρεσίες.

β) Η πρόσφατη εμπλοκή του, εντός του μηνός Μαΐου 2012, στο θέμα της αυθαίρετης κατασκευής ενός νέου μεταλλικού στεγάστρου από ιδιώτη επί της πλατείας Ι.Ν. Αγ.Δημητρίου Λεχαινών δημιούργησε ερωτήματα κατά πόσον η Δημοτική Αρχή υποστηρίζει την νομιμότητα διαδικασιών που συνδέονται με την λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και παράλληλα έθεσε εν αμφιβόλω ενώπιον της τοπικής κοινωνίας, τη σοβαρότητα και την υπευθυνότητα με την οποία η Δημοτική Αρχή χειρίζεται θέματα μείζονος σημασίας τα οποία άπτονται των συμφερόντων του Δήμου.

Ειδικότερα, με την ιδιότητα του ως Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Πολεοδομίας & Χωροταξίας, εμφανίστηκε αυτοβούλως ενώπιον της Αστυνομικής Αρχής, η οποία κατά την τοποθέτηση του ως άνω στεγάστρου, είχε ήδη προβεί σε αυτόφωρη διαδικασία, σύλληψης και προσαγωγής των ιδιωτών κατασκευαστών στον αρμόδιο Εισαγγελέα και παρέστησε σε αυτή γεγονότα ψευδή ως αληθή εν γνώσει της αναληθείας τους.

Ότι δηλαδή, προκειμένου να αποφευχθεί το αυτόφωρο θα προσκόμιζε σχετικές αδειοδοτήσεις και λοιπά έγγραφα ενώ εγνώριζε ότι κάτι τέτοιο δε μπορούσε να πραγματοποιηθεί διότι ουδεμία σχετική άδεια είχε χορηγηθεί ή μπορούσε να χορηγηθεί αρμοδίως από το Δήμο, ενεργώντας επιπλέον καθ’ υπέρβαση αρμοδιοτήτων αφού ουδέποτε του μεταβιβάστηκε η σχετική καθ’ ύλην αρμοδιότητα του οικείου Γραφείου Αδειοδοτήσεων & Ρύθμισης Εμπορικών Δραστηριοτήτων του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

[Α].- Ανακαλούμε την υπ’ αρ.34/3732/10.3.2011 (ΑΔΑ: 4Α1ΙΩΨΓ-1) απόφαση μας κατά το μέρος που αφορά τον κ. Χρήστο Παλαιολόγο του Σαράντη.

[Β].- Ανακαλούμε τον ορισμό του κ. Χρήστου Παλαιολόγου του Σαράντη ως Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών, Πολεοδομίας & Χωροταξίας Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, πριν τη λήξη της θητείας του και τον απαλλάσσουμε από την άσκηση των καθ’ ύλην αρμοδιοτήτων του, για τους αναφερόμενους στο σκεπτικό της παρούσας λόγους.
Η απόφαση αυτή που ισχύει από εκδόσεώς της, να αναρτηθεί αυθημερόν και με
αποδεικτικό στον πίνακα ανακοινώσεων του Δήμου, στην ιστοσελίδα του Δήμου και να δημοσιευθεί μία φορά σε μία ημερήσια εφημερίδα του Νομού.

Ο Δήμαρχος
Δημήτριος Αρβανίτης»

Διαβάστε την απόφαση όπως αυτή αναρτήθηκε στη Διαύγεια πατώντας το πλήκτρο DOWNLOAD, κάτω από τη φωτογραφία του θέματος. 
ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...