Ηλεία: Εξαρθρώθηκε εξαμελής σπείρα διαρρηκτών από την Αστυνομία





Ηλεία: Εξαρθρώθηκε εξαμελής σπείρα διαρρηκτών από την Αστυνομία«Φρένο» στη δράση εξαμελούς σπείρας αθιγγάνων που το τελευταίο δίμηνο είχε ρημάξει στις κλοπές την ευρύτερη περιοχή της Ανδραβίδας, έβαλαν οι αστυνομικές αρχές του Νομού, έχοντας ήδη σχηματίσει δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και διάπραξη διακεκριμένων κλοπών κατά συναυτουργία.



Ηλεία: Εξαρθρώθηκε εξαμελής σπείρα διαρρηκτών από την ΑστυνομίαΤο Αστυνομικό Τμήμα Ανδραβίδας σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πύργου, έχουν προχωρήσει ήδη σε μία σύλληψη ενός 24χρονου αθίγγανου που διαμένει στον Σταφιδόκαμπο και αναμένεται η έκδοση ενταλμάτων σύλληψης για άλλα πέντε  άτομα: έναν 30χρονο που διαμένει στο Τραγανό, έναν 17χρονο που επίσης διαμένει στο Τραγανό, έναν 36χρονο, έναν 27χρονο υπήκοο Αλβανίας που διαμένει στα Λεχαινά και ένα ακόμη άτομο που είναι γνωστό το όνομά του, όχι όμως και η ηλικία του.

Κρατείται και θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα


Το Αστυνομικό Τμήμα Ανδραβίδας είχε πληροφορίες για τη δράση της σπείρας που διέπραττε κλοπές στην ευρύτερη περιοχή της Ανδραβίδας και διενεργούσε συνεχείς έρευνες.


Έτσι, την περασμένη Παρασκευή συνελήφθη επ' αυτοφώρω στην Ανδραβίδα ο 24χρονος, ο οποίος κρατείται στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας. Να σημειωθεί ότι ο 24χρονος είχε αποφυλακιστεί πριν από δύο μήνες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη ο 24χρονος προχώρησε από χθες στην ομολογία σωρείας κλοπών, τις οποίες είχε διαπράξει με άλλα μέλη της σπείρας.

«Προτιμούσαν» αγροικίες


Ειδικότερα, τις πρωινές ώρες της 11ης Σεπτεμβρίου, ο 24χρονος μαζί με τον 30χρονο που είναι κουνιάδος του, εισήλθαν σε στάβλο στην περιοχή της Ανδραβίδας και αφαίρεσαν σίδερα συνολικής αξίας 100 ευρώ.


Στις 7 Σεπτεμβρίου μαζί με τον 30χρονο και τον 17χρονο παραβίασαν με σιδηρολοστό την πόρτα αποθήκης δίπλα από το αεροδρόμιο της 117 Π.Μ. Ανδραβίδας και αφαίρεσαν ένα αλυσοπρίονο, ένα χορτοκοπτικό μηχάνημα και ένα μοτέρ.


Στις 25 Σεπτεμβρίου ο 24χρονος μαζί με τον 30χρονο μπήκαν σε αποθήκη στην Ανδραβίδα και αφαίρεσαν δύο τρυπάνια, τρεις τροχούς, μία ηλεκτροκόλληση και διάφορα άλλα εργαλεία.

Στις 27 Σεπτεμβρίου οι δύο εισήλθαν σε κτήμα στην Ανδραβίδα και αφαίρεσαν είκοσι λαμαρίνες, ωστόσο έγιναν αντιληπτοί από τον ιδιοκτήτη.

Τρεις ημέρες νωρίτερα, στις 24 Σεπτεμβρίου, μπήκαν σε αποθήκη σε αγροικία στην Ανδραβίδα και αφαίρεσαν μία ηλεκτροκόλληση και δύο τροχούς και στις 17 Σεπτεμβρίου μπήκαν σε τυροκομείο στην περιοχή Σίμιζα και αφαίρεσαν 15 τενεκέδες τυριού. Στις 4 Οκτωβρίου παραβίασαν πόρτα αποθήκης αγροικίας με σιδηρολοστό και αφαίρεσαν ραντιστικό μηχάνημα και διάφορα εργαλεία.


Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι για τις κλοπές οι δράστες χρησιμοποιούσαν ένα ΙΧΕ αυτοκίνητο μάρκας NISSAN πράσινου χρώματος και τα αντικείμενα που αποσπούσαν από τις κλοπές τα πήγαιναν στον 27χρονο Αλβανό που διαμένει στα Λεχαινά, ο οποίος τους έδινε ως αντίτιμο 50 ή 100 ευρώ, ανάλογα με την αξία των αντικειμένων.


Ο 24χρονος φαίνεται ότι μαζί με τον 30χρονο είχαν διαπράξει σωρεία άλλων κλοπών σε αγροικίες και εξοχικές κατοικίες στην Ανδραβίδα και το Τραγανό, όπου δεν διέμεναν οι ιδιοκτήτες τους και τις οποίες δεν ήταν σε θέση να θυμηθεί και να υποδείξει στις αστυνομικές αρχές.

Και σε άλλα σημεία
Παρ' όλα αυτά, ομολόγησε κλοπές που είχε διαπράξει ο 30χρονος, χωρίς τη συμμετοχή του ιδίου, μαζί με τους υπόλοιπους δράστες. Ειδικότερα, στις 4 Σεπτεμβρίου διεπράχθη κλοπή σε αγρόκτημα στον Σταφιδόκαμπο και αφαίρεσαν πλαστική μάνικα, στις 7 Σεπτεμβρίου αφαίρεσαν από κτήμα στα Βραχνέικα Ανδραβίδας, ένα μοτέρ με καλώδια, στις 16 Σεπτεμβρίου από την περιοχή «Πηγάδι» αφαίρεσαν από αγρόκτημα 55 μεταλλικές σωλήνες ποτίσματος και στις 25 Σεπτεμβρίου αφαίρεσαν από αγρόκτημα στο Τραγανό 30 σωλήνες περίφραξης.


Να σημειωθεί ότι όσοι εμπλέκονται στην υπόθεση, έχουν απασχολήσει και κατά το παρελθόν τις αστυνομικές και τις δικαστικές αρχές για ανάλογες υποθέσεις.
Μαρία Καραμπάτση
(karabatsimaro@yahoo.gr)

patrisnews.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ