Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Πύργος: Ισόβια στον μητροκτόνο από την Κάστα Κατακόλου (video ντοκουμέντο)


egklima1aΣε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε χθες ο Θοδωρής Πετρόπουλος που στις 30 Οκτωβρίου 2011 δολοφόνησε εν ψυχρώ τη μητέρα του μέσα στο σπίτι τους στην Κάστα Κατακόλου.
egklima2egklima3egklima4Πρόκειται για ένα γεγονός που συγκλόνισε την Ηλεία, σε μια ημέρα όπου υπήρξαν δύο δολοφονίες στην περιοχή του Πύργου, η δεύτερη σε ένοπλη ληστεία.

Η υπόθεση του μητροκτόνου εκδικάστηκε χθες στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αιγίου και μετά από πολύωρη διαδικασία. Το Δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στο δράστη, ο οποίος μέχρι την τελευταία στιγμή απέδιδε το θάνατο της μητέρας του σε λάθος. Έτσι του επιβλήθηκε η ποινή ισόβιας κάθειρξης για την ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, καθώς και ποινή ενός έτους και έξι μηνών για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Η Συνήγορος Πολιτικής Αγωγής και δικηγόρος Αμαλιάδας Κλεονίκη Γκουβίτσα δήλωσε ικανοποιημένη από το αποτέλεσμα γιατί αποδόθηκε δικαιοσύνη.

Το ιστορικό του φονικού

Ο δράστης το απόγευμα της Κυριακής 30 Οκτωβρίου 2011,  βρισκόταν στο σπίτι από νωρίς, πίσω από το εργοστάσιο της Κεράμικα στην Κάστα Κατακόλου. Αιτία για να φτάσει στο κακό ήταν ένας διαπληκτισμός που είχε με την 56χρονη μητέρα του σχετικά με τη φροντίδα της ηλικιωμένης θείας της. Ζητούσε να την βάλουν σε ίδρυμα για να μην τους «κουράζει».Ο διαπληκτισμός ξεκίνησε από το δωμάτιο που βρισκόταν η θεία και συνεχίστηκε στο διάδρομο. Εκεί ο 35χρονος – χρήστης ναρκωτικών ουσιών - άρπαξε την κυνηγετική καραμπίνα που είχε στο σπίτι και χωρίς να διστάσει πυροβόλησε σχεδόν εξ επαφής τη μητέρα του στο πρόσωπο.

Η γυναίκα έπεσε νεκρή στο πάτωμα και η ηλικιωμένη θεία που άκουσε τον πυροβολισμό σηκώθηκε να δει τι συμβαίνει. Βρήκε τον 35χρονο να κάθεται σε μια καρέκλα και να έχει βάλει την καραμπίνα στο στόμα για να αυτοκτονήσει. Σύμφωνα με πληροφορίες της φώναξε «φύγε για να μη σε σκοτώσω και εσένα». Δεν είδε την ανιψιά της νεκρή παρά μόνο τα πόδια της από το διάδρομο στο έδαφος.

Η ηλικιωμένη σοκαρισμένη γύρισε στο δωμάτιο και κάλεσε σε βοήθεια την αδελφή του δράστη. Ο 35χρονος προσπάθησε όντως να αυτοκτονήσει αλλά δεν είχε φυσίγγι μέσα στο όπλο. Όταν το κατάλαβε αυτό πήγε κοντά στο σπίτι και έκρυψε σε αυλάκι την καραμπίνα. Μέσα στο σκοτάδι επέστρεψε πίσω και «ταμπουρώθηκε».

Οι αστυνομικοί μπήκαν με την ελπίδα ότι η 56χρονη ήταν βαριά τραυματισμένη αλλά ζωντανή. Η εικόνα που αντίκρισαν όμως όχι απλά τους διέψευσε, αλλά τους σόκαρε. Η άτυχη γυναίκα κείτονταν στο πάτωμα νεκρή με παραμορφωμένο το πρόσωπο. Λίγο αργότερα ο ιατροδικαστής Πύργου Κοσμάς Αλεξίου, στην αυτοψία που διενήργησε επιβεβαίωσε πως η γυναίκα πυροβολήθηκε από πολύ μικρή απόσταση, στο λαιμό και στο πρόσωπο.

Διαβάστε το ρεπορτάζ για το φονικό της 30ης Οκτωβρίου 2011
 
ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...