Έμποροι - επαγγελματίες και Εργατικά Κέντρα μαζί στην Πανηλειακή διαδήλωση για πρώτη φορά!

ergatikoapergiapanileiaki.JPGΌλοι μαζί, για πρώτη φορά, θα διαδηλώσουν ενάντια στα μέτρα λιτότητας εμπορικοί και επιχειρηματικοί φορείς της Ηλείας σε συνεργασία με τα Εργατικά Κέντρα Πύργου
και Αμαλιάδας, αύριο στις 11 το πρωί στην κεντρική πλατεία Πύργου. Μάλιστα, εκεί αναμένεται να καταλήξει και η πορεία των Πρωτοβάθμιων Σωματείων καθώς και αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ.

Στη διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν χθες από το χώρο του Εργατικού Κέντρου Πύργου, απεύθυναν κάλεσμα συμμετοχής στην αυριανή κινητοποίηση τονίζοντας ότι θα πρέπει όλοι να δώσουν βροντερό «παρών».

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ηλείας Γ. Βασιλακόπουλος, οι πρόεδροι των Εμπορικών Συλλόγων Πύργου, Αμαλιάδας και Λεχαινών κ.κ. Θ. Σκορδαλής, Π. Παπαδάτος και Χ. Παλλαδινός, του Συλλόγου Κομμωτών Γ. Διονυσόπουλος, του Συλλόγου Κρεοπωλών Γ. Μαλλιόπουλος, του Συλλόγου Υδραυλικών Κ. Αθανασόπουλος, το μέλος του Σωματείου Εκπαιδευτών Υποψηφίων Οδηγών Θ. Σταματόπουλος και οι πρόεδροι των Εργατικών Κέντρων Πύργου και Αμαλιάδας Ν. Ορφανός και Ν. Παναγιωτάρα κάλεσαν όλους τους εργαζόμενους, τους εμπόρους και τους επιχειρηματίες της Ηλείας να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση και να κρατήσουν τα καταστήματα τους κλειστά.

«Έφτασε ο κόμπος στο χτένι»

«Η ώρα της αλήθειας έχει φτάσει. Ο κόμπος είναι στο χτένι. Είναι η ώρα του αγώνα, ο οποίος αγώνας είναι αγώνας επιβίωσης για όλους μας» σημείωσε ο πρ. του Εμπορικού Συλλόγου Αμαλιάδας τονίζοντας ότι είναι αποφασισμένοι να στείλουν ένα πολύ ισχυρό μήνυμα προς τα κέντρα εξουσίας.

«Η Ηλεία για πρώτη φορά, με συνεννόηση, με σύμπνοια, με κοινό αγώνα, θα είναι όλη κλειστή. Και θα είναι όλοι οι έμποροι παρόντες στην κεντρική πλατεία του Πύργου, την Πέμπτη στις 11 το πρωί, όπου όλοι μαζί θα διαδηλώσουμε την αντίθεσή μας, στα μέτρα της λιτότητας, στα μέτρα που εκπορεύονται από το κέντρα εξουσίας κυρίως του εξωτερικού από τους υπηρέτες τους μέσα στην Ελλάδα. Πρέπει όλοι μας να αναλογιστούμε τις ευθύνες μας για να πράξουμε αυτό που πρέπει».

Με τη σειρά του ο πρόεδρος του Συλλόγου ΕΒΕ Ηλείας επισήμανε ότι για πρώτη φορά διοργανώνεται πανηλειακή κινητοποίηση και δεν θα πρέπει κανένας έμπορος, επαγγελματίας, βιοτέχνης να λείψει. «Πρέπει να κλείσουμε τις επιχειρήσεις μας, είναι η ύστατη στιγμή για να δείξουμε ότι δεν μπορούμε πια να αντέξουμε αυτά τα μέτρα. Η κοινωνία είναι στα όριά της. Όλοι μαζί θα ακουστούμε καλύτερα. Καλώ τους συναδέλφους όχι μόνο να κλείσουν την επιχείρησή τους αλλά να συμμετέχουν στο πανηλειακό συλλαλητήριο γιατί η φωνή των πολλών ακούγεται καλύτερα από τους λίγους».

Ο πρ. του Εμπορικού Συλλόγου Λεχαινών επισήμανε ότι παντού πλέον υπάρχει απαισιοδοξία και λουκέτα και θα πρέπει όλοι μαζί για πρώτη φορά, να ξεχάσουν το τι τους χωρίζει και να κοιτάξουν αυτό που τους ενώνει. «Αυτό που μας ενώνει είναι η σωτηρία μας. Όλοι μαζί λοιπόν να δώσουμε ένα βροντερό παρών στην διαδήλωση».

«Οι ληστές με τις… λίστες»

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πύργου μίλησε για την εξαθλίωση που μας έχουν αναγκάσει να ζούμε οι… ληστές με τις Λίστες, όπως τους χαρακτήρισε τονίζοντας ότι οι κυβερνώντες ξεκίνησαν με τους συνταξιούχους, συνέχισαν με τους μισθωτούς και αφού κατάφεραν να αποδυναμώσουν την αγοραστική τους δύναμη βάζουν χέρι στην μικρομεσαία επιχείρηση καταστρέφοντας όχι την ραχοκοκαλιά της οικονομίας αλλά όλο το συναλλακτικό κύκλωμα. «Ο προβληματισμός μου δεν είναι πλέον γιατί φτάσαμε ως εδώ αλλά γιατί τους το επιτρέψαμε. Πρέπει να αντιδράσουμε, δεν μπορούμε να τους αφήσουμε να μας θεωρούν αμέτοχους. Όλοι μαζί στην αυριανή κινητοποίηση».

Ο γραμματέας του Ε.Κ. Πύργου Κ. Δημητρακόπουλος επισήμανε ότι επιβεβαιώνεται με τον χειρότερο τρόπο ότι οι παράλογες απαιτήσεις της τρόικας οδηγούν την κοινωνία στην εξαθλίωση και την οικονομία σε αδιέξοδο. «Απαιτούμε από τον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των κομμάτων να πουν όχι στις παράλογες απαιτήσεις της τρόικα και από τους βουλευτές να αντισταθούν στο ολοκαύτωμα του λαού και του έθνους. Η οπισθοδρόμηση και η εγκληματική φτωχοποίηση του λαού δεν μπορεί να θεωρείται βήμα προόδου».

Κάλεσμα σε Πρωτοβάθμια, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΜΕ

Η πρόεδρος του Ε.Κ. Αμαλιάδας Ν. Παναγιωτάρα ξεκαθάρισε ότι η κινητοποίηση της Πέμπτης πρέπει να είναι η απαρχή ενός εντατικού και συνεχόμενου αγώνα. «Έχουμε χάσει τα πάντα. Η κυβέρνηση των τριών, μας έχουν φτάσει σε επίπεδο να έχουμε χάσει και την αξιοπρέπειά μας. Πρέπει όλοι να ξεκινήσουμε μαζί, δίπλα ο ένας με τον άλλο, με τις όποιες διαφωνίες μας. Ας κατακτήσουμε πρώτα τα σημαντικά και ας κάτσουμε μετά στο τραπέζι.

Κάνουμε ένα κάλεσμα σε όλους την Πέμπτη στις 11 το πρωί αφού ο καθένας μας εκφράσει τις απόψεις του, στο τέλος να συναντηθούμε όλοι στην πλατεία του Πύργου. Καλούμε λοιπόν όλους, την ΕΛΜΕ, το ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΜΕ να καταλήξουν τις πορείες τους στην πλατεία. Πρέπει να είμαστε όλοι μαζί. Έχουμε διαφωνίες αλλά θα πρέπει μέχρι να τις λύσουμε, να ακολουθήσουμε έναν δρόμο. Και ο δρόμος αυτός δεν μπορεί παρά  να είναι κοινός».
ilialive.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ