Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Τα νέα τιμολόγια της ΔΕΗ - Από 8,6 έως 9,2% οι αυξήσεις


dei.JPGΤα νέα τιμολόγια της ΔΕΗ που ισχύουν από την 1η Ιανουαρίου 2013 ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος, γνωστοποιώντας παράλληλα τους όρους για το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο
(ΚΟΤ). Από 8,6 έως 9,2% διαμορφώνεται το ποσοστό των αυξήσεων στα τιμολόγια της ΔΕΗ που ισχύουν αναδρομικά από 1ης Ιανουαρίου, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις που έκανε σήμερα το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ). Για τις εμπορικές, βιομηχανικές και αγροτικές χρήσεις οι αυξήσεις κυμαίνονται από 10- 12%.

Οι ανατιμήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού συνοδεύονται από διεύρυνση του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου, το οποίο διαμορφώνεται σε επίπεδα 42% χαμηλότερα από το νέο οικιακό τιμολόγιο της ΔΕΗ και θα αφορά το σύνολο της κατανάλωσης των δικαιούχων, καθώς και από την υιοθέτηση του νέου Κώδικα Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας που εισηγήθηκε η ΡΑΕ, με στόχο την κατοχύρωση των συμφερόντων των καταναλωτών ηλεκτρικής ενέργειας.

Είναι πιθανό στο πρώτο εξάμηνο του έτους να ακολουθήσουν και άλλες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ στο πλαίσιο της υποχρέωσης, οι χρεώσεις να αντανακλούν το κόστος παραγωγής και ενόψει της απελευθέρωσης των τιμολογίων από 1ης Ιουλίου.

Επίσης στις ανατιμήσεις που ανακοινώθηκαν σήμερα θα πρέπει να προστεθεί η αύξηση του τέλους ΑΠΕ που κυμαίνεται επίσης στο 9% από 1ης του έτους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο εφαρμόζεται στο σύνολο της τετραμηνιαίας κατανάλωσης, εφόσον:

1. Η κατανάλωση αφορά σε κάλυψη αναγκών της κύριας κατοικίας του δικαιούχου

2. Η παροχή ρεύματος είναι στο όνομα του δικαιούχου ή του/της συζύγου

3. Η κατανάλωση είναι μεγαλύτερη ή ίση με 200 kWh ανά τετράμηνο

4. Η μέση τετραμηνιαία κατανάλωση σε ετήσια βάση δεν υπερβαίνει τα όρια κατανάλωσης που ορίζονται για κάθε κατηγορία δικαιούχου (1.500 kWh ή 1.700 kWh). Στα όρια κατανάλωσης δεν λαμβάνονται υπόψη οι καταναλώσεις του νυχτερινού τιμολογίου.

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση της ΔΕΗ αλλά και παραδείγματα.
news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...