Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Ηλεία: «Ξεφυτρώνουν» νέα νεκροταφεία οχημάτων



Ηλεία: «Ξεφυτρώνουν» νέα νεκροταφεία οχημάτωνΝεκροταφεία οχημάτων πάσης φύσης εξακολουθούν να ξεφυτρώνουν σε διάφορες περιοχές της Ηλείας με αποτέλεσμα τη σοβαρή περιβαλλοντική ρύπανση.

Το θέμα αυτό η εφ. «ΠΑΤΡΙΣ» το είχε αναδείξει τον Αύγουστο του 2011 αλλά παρ' όλα αυτά κι ενώ έχουν περάσει 17 περίπου μήνες δεν έχει εξαλειφθεί. Αντιθέτως οι χώροι αυτοί αυξάνονται και κανείς δεν γνωρίζει αν γίνονται έλεγχοι αν επιβάλλονται κυρώσεις και εν πάση περιπτώσει αν εφαρμόζονται τα όσα προβλέπει η νομοθεσία.
Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι το αυτοκίνητο διαχωρίζεται από τα παλιοσίδερα και θεωρείται τοξικό απόβλητο.
Είναι πλέον  γνωστό ότι οριστική διαγραφή του οχήματος γίνεται μόνο αν οδηγηθεί σε μονάδα ανακύκλωσης συμβεβλημένης με την ΕΔΟΕ (Εναλλακτική Διαχείρηση Οχημάτων Ελλάδος)
Το  κράτος στην προσπάθειά του να εφαρμόσει τις οδηγίες της ΕΟΚ για την ρύπανση του πλανήτη ψήφισε νέες πιο αυστηρές διατάξεις.
Τα συνεργεία αυτοκινήτων και μηχανημάτων κλήθηκαν να ανανεώσουν τις άδειές τους με βασική προϋπόθεση τη σύναψη σύμβασης  με αδειοδοτημένες μονάδες ανακύκλωσης έτσι ώστε ακόμα  και τα υπολείμματα από αυτοκίνητα και μηχανήματα να καταλήγουν μόνο σε αυτές προκειμένου για την σωστή διαχείριση των αποβλήτων, για την απομάκρυνση των οποίων πληρώνουν 1,5 ευρώ ανα λίτρο περίπου 10.000 με 12.000 ευρώ ετησίως.
Ακόμα και οι ΔΟΥ στην προσωρινή ακινησία ζητούν να δηλώσεις σε πιο δικό σου χώρο βρίσκεται για να δεχτούν την ακινησία.
εφ. «ΠΑΤΡΙΣ»



Διαμαρτυρία

Για το θέμα αυτό και για 2η φορά  εκφράζει τη διαμαρτυρία του ο κ. Χρήστος Ντέμος εκ μέρους της εταιρίας ανακύκλωσης αυτοκινήτων «Ντέμου Θεοδώρα και Παναγιώτα Ο.Ε ανακύκλωση αυτοκινήτων εμπόριο παλαιών σιδήρων και μετάλλων». Στη διαμαρτυρία αναφέρει τα εξής:
« Για μια ακόμα φορά κάνουμε έκκληση στους αρμόδιους φορείς να κινητοποιηθούν , να ενδιαφερθούν λίγο περισσότερο γιατί έστω και αν υπάρχουν και άλλα  ίσως προβλήματα δεν πρέπει να αδιαφορήσουμε  για το περιβάλλον γιατί σε λίγο εξαιτίας της μόλυνσης του υδροφόρου ορίζοντα που ήδη είναι βεβαρημένος από τα λιπάσματα και το μείζον θέμα των σκουπιδιών έρχεται να προστεθεί και η αλόγιστη διαχείριση τοξικών υπολειμμάτων από τα αυτοκίνητα.
Δεν είναι δυνατόν η υπηρεσία περιβάλλοντος να έρχεται  στην δική μου μάντρα που έχει όλες τις απαιτούμενες υποδομές,συμβάσεις και άδειες, που δεν υπάρχει ούτε ένα τετραγωνικό μέτρο στα 8 στρέμματα που να  είναι χωρίς τσιμέντο 50 έως 70 εκατοστά πάχος και να μου επιβάλλει πρόστιμο 15.000  για μικρές  παραβάσεις που δεν έχουν διευκρινιστεί και να γράφουν στην αναφορά τους ότι βρέθηκε στο χώρο ένα ψόφιο ποντίκι!!! Αν είναι δυνατόν εδώ μέσα στο σπίτι μας μπορεί να μπει  και να σημειωθεί ότι υπάρχουν και πιστοποιητικά μυοκτονίας γι' αυτό ήταν και ψόφιο.   Να σημειωθεί ότι   αθωωθήκαμε στο ποινικό δικαστήριο.
Καλώς να εφαρμόσουν το γράμμα του νόμου σε εμάς αλλά ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΕΜΑΣ.
Θεωρούμε υποχρέωσή μας αν δεν υπάρξει είτε συμμόρφωση των υπαίτιων είτε παρέμβαση της υπηρεσίας περιβάλλοντος να προβούμε  σε μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...