Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Ηλεία: Κόντρα στην επιστράτευση οι καθηγητές - Έκαψαν τα φύλλα επίταξης


silali2Ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς την Κυβέρνηση έστειλαν το απόγευμα της Τετάρτης οι επιστρατευμένοι καθηγητές της ΕΛΜΕ Ηλείας, αλλά και δεκάδες ακόμα δάσκαλοι,
silali
fotia
silali1
silali3
silali5νηπιαγωγοί, μέλη συνδικάτων και φορέων που τα τελευταία χρόνια αγωνίζονται κόντρα σε κάθε αντιλαϊκή πολιτική και λογικές μνημονίων στην περιοχή της Ηλείας. Από τον Πύργο με τη συμβολική καύση των φύλλων επιστράτευσης στην κεντρική πλατεία της πόλης, οι καθηγητές έστειλαν το μήνυμα του ανένδοτου αγώνα, αφού δηλώνουν διατεθειμένοι να μην βρεθούν στη θέση τους στην περίπτωση που η ΟΛΜΕ προκηρύξει τελικά απεργία την Παρασκευή, ημέρα έναρξης των πανελλαδικών εξετάσεων.

Στις 7,30 το απόγευμα άρχισαν να συγκεντρώνονται έξω από το 2ο Λύκειο Πύργου, οι εκπαιδευτικοί τόσο της δευτεροβάθμιας όσο και της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του νομού και μαζί τους δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι, άνθρωποι της βιοπάλης, φοιτητές, μαθητές, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΜΕ και άλλων αριστερών συλλογικοτήτων.

Μετά τους χαιρετισμούς που απεύθυναν ο Ηλίας Παπαχατζής πρώην πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηλείας, η Βικτωρία Βασιλοπούλου πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων Πύργου, ο Άγγελος Κολόσακας πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων Αμαλιάδας, ο Άγγελος Μπούζης πρόεδρος του συνδικάτου Οικοδόμων Πύργου και ο Αλέξανδρος Τσόγκας σπουδαστής μέλος της ΜΑΣ, ξεκίνησε μια μεγάλη πορεία από ένα πλήθος περίπου 600 - 700 ατόμων από την οδό Πατρών προς την κεντρική πλατεία της πόλης.

Με συνθήματα για την δωρεάν παιδεία, για την επιστράτευση και γενικότερα για την αντιλαϊκή πολιτική το πλήθος κατευθύνθηκε δια μέσου της οδού Ερμού στην πλατεία Ιατρίδη και έπειτα μέσω της οδού Λετρίνων στην κεντρική πλατεία.

Εκεί οι καθηγητές με τα φύλλα επιστράτευσης στα χέρια προέβησαν στη συμβολική καύση τους, στέλνοντας έτσι το δικό τους μήνυμα όπως προαναφέραμε στην Κυβέρνηση που θέλησε προτού προκηρυχθεί κάποια απεργία και μόνο υπό το φόβο αυτό, να επιστρατεύσει από χθες το μεσημέρι και επισήμως περίπου 88.000 καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ανάμεσά τους και 1100 στην Ηλεία.

Εν αναμονή των αποφάσεων της Ολομέλειας των προέδρων της ΟΛΜΕ οι καθηγητές πρόκειται να συγκεντρωθούν το απόγευμα της Πέμπτης και πάλι στις 7 στο χώρο του 2ου Λυκείου για να συζητήσουν τις εξελίξεις ανάλογα και με τις αποφάσεις που θα ληφθούν σε κεντρικό επίπεδο για την απεργιακή κινητοποίηση.

Πρώτη ενημέρωση: 20:19 15/05
Τελευταία ενημέρωση: 08:01 16/05
 ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...