Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Αλλάζει… «ρότα» το λιμάνι της Κυλλήνης!


Πανέτοιμο να αντιμετωπίσει τις «προκλήσεις» του φετινού καλοκαιριού και να εξυπηρετήσει τις ανάγκες όλων των επιβατών, που φέτος αναμένονται ιδιαίτερα αυξημένοι, αλλά και των κατοίκων της περιοχής είναι το λιμάνι της Κυλλήνης.
Η νέα πύλη του λιμανιού άρχισε ήδη να χρησιμοποιείται, το ισόγειο του κτηρίου των Λιμενικών Υπηρεσιών «ζωντάνεψε» με τη δημιουργία νέων καταστημάτων, ενώ και τρίτη ναυτιλιακή εταιρεία διεκδικεί το μερίδιό της στην εξυπηρέτηση των επισκεπτών από και προς τα νησιά του Ιονίου. Το μεγάλο όμως «στοίχημα» που έχει βάλει με τον εαυτό του το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Κυλλήνης είναι… να «κατεβάσει» τον κόσμο στο λιμάνι για τον νυχτερινό, καλοκαιρινό περίπατο και την ψυχαγωγία του!
Ένα ακόμα πλοίο στη γραμμή!
Αίτηση προκειμένου να αναλάβει και αυτή με τη σειρά της κάποια από τα δρομολόγια της γραμμής από και προς τη Ζάκυνθο και την Κεφαλονιά έχει καταθέσει η εταιρεία «STRINTZIS» με το πλοίο «Επτάνησος».
Μετά τα πέντε πλοία (Ανδρέας Κάλβος, Διονύσιος Σολωμός, IONIS, Ionian Star και Ζάκυνθος -1) της Κοινοπραξίας Πλοίων Ζακύνθου και το «Νήσος Κεφαλονιά» της Kefalonian Lines, η εταιρεία «STRINTZIS» θα είναι η τρίτη ναυτιλιακή εταιρεία που θα δραστηριοποιείται στην περιοχή και το πλοίο «Επτάνησος» το… έβδομο πλοίο της γραμμής!
«Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρχουν μέρες στο λιμάνι της Κυλλήνης που θα αναχωρούν ταυτόχρονα πέντε πλοία» είπε στην εφ. «Πατρίς» ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κυλλήνης κ. Ανδρέας Κορομηλάς και συνέχισε: «Η συνύπαρξη όλων αυτών των πλοίων στο λιμάνι θα οδηγήσει σε έναν υγιή ανταγωνισμό, ο οποίος θα μεταφραστεί σε ακόμα καλύτερες και ποιοτικότερες υπηρεσίες προς τους επιβάτες. Εμείς πάντως σαν Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο είμαστε πανέτοιμοι να υποδεχθούμε τους ταξιδιώτες του φετινού καλοκαιριού και όχι μόνο!».
Το «Επτάνησος» αναμένει την έγκριση των δρομολογίων του εντός των επόμενων ημερών από το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας προκειμένου να ξεκινήσει τα ταξίδια του!

Χώρος περιπάτου και αναψυχής!

Παραδόθηκε, διοικητικά, τις προηγούμενες μέρες στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Κυλλήνης η νέα πύλη του λιμανιού, η οποία έχει αρχίσει σταδιακά να χρησιμοποιείται από τους ταξιδιώτες, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στην αποσυμφόρηση της κίνησης μέσα στην πόλη της Κυλλήνης.
Μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται η ηλεκτροδότηση και των νέων εκδοτηρίων από τη Δ.Ε.Η., προκειμένου να ξεκινήσουν και αυτά να λειτουργούν, συμβάλλοντας στην ακόμα καλύτερη εικόνα του λιμανιού της Κυλλήνης.
Ωστόσο, μιλώντας στην εφ. «Πατρίς» ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Ανδρέας Κορομηλάς τόνισε: «Στόχος μας είναι να κατεβάσουμε τον κόσμο στο λιμάνι για τον νυχτερινό του περίπατο και την ψυχαγωγία του. Γι’ αυτό το λόγο, σε συνεργασία με το Λιμεναρχείο, αποφασίσαμε μισή ώρα μετά την εκτέλεση του τελευταίου νυχτερινού δρομολογίου να κλείνουν οι κεντρικές πύλες του λιμένα, επιτρέποντας την πρόσβαση μόνο σε πεζούς και σε ποδήλατα. Έτσι οι κάτοικοι της περιοχής αλλά και οι φίλοι του λιμανιού μας θα μπορούν να απολαμβάνουν την βόλτα τους. Μια βόλτα που μπορεί να συνδυαστεί άνετα με έναν καφέ ή ένα αναψυκτικό στην πολυτελέστατη καφετέρια που λειτουργεί στο ισόγειο του κτηρίου των υπηρεσιών του λιμένα, το οποίο αποκτά σιγά – σιγά καταστήματα και την δική του δυναμική!».

«Αναμένουμε αύξηση της κίνησης»

Αυξημένη έως και 20% αναμένεται φέτος η κίνηση στο λιμάνι της Κυλλήνης, με τα πρώτα «δείγματα» να αποτυπώνονται στην αυξημένη κίνηση των ημερών του Πάσχα.
«Η κίνηση των ημερών ήταν αυξημένη κυρίως και λόγω του καλοκαιρινού Πάσχα» είπε στην εφ. «Πατρίς» ο ναυτιλιακός πράκτορας της Κυλλήνης κ. Νίκος Κόλλιας και συνέχισε: «Ωστόσο αναμένουμε μια σχετική αύξηση της κίνησης και κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και η εκτίμησή μας αυτή έχει να κάνει με τον αυξημένο αριθμό των τσάρτερ που έχουν ξεκινήσει ήδη στη Ζάκυνθο και την Κεφαλονιά. Αυτό που δεν μπορούμε ακόμα να γνωρίζουμε είναι η κίνηση σε ότι αφορά στους Έλληνες ταξιδιώτες. Πάντως, το επόμενο διάστημα των πανελλαδικών εξετάσεων η κίνηση αναμένεται μικρή, ενώ η επόμενη μεγάλη έξοδος, σε ότι αφορά πάντα στους Έλληνες ταξιδιώτες, αναμένεται το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

Στάθης Πουλιάσης
(Stathispatris@Yahoo.com)
patrisnews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...