Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Ανακύκλωση πλαστικών γεωργικών αποβλήτων και χαρτιού



Ελληνική Δημοκρατία
Νομός Ηλείας
Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης
Γραφείο Τυπου  





 

 

 

Ταχ. Δ/νση :

Τηλέφωνο:
Φαξ:

 Πολυτεχνείου 2,
Λεχαινά Τ.Κ. 27 053
2623.360.814
2623.0.29285











Δελτίο Τύπου


Δήμος Ανδραβίδας- Κυλλήνης



Προσκλητήριο  να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα ανακύκλωσης απευθύνει ο Δήμος Ανδραβίδας- Κυλλήνης στους καλλιεργητές και τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται εντός των ορίων του Δήμου και  παράγουν πλαστικά γεωργικά απόβλητα και μεγάλες ποσότητες χάρτου.

Η εκστρατεία συγκέντρωσης και ανακύκλωσης των νάιλον υλικών και των υλικών χάρτου εντάσσεται στην γενικότερη προσπάθεια, την οποία καταβάλει ο Δήμος Ανδραβίδας- Κυλλήνης για την προστασία του περιβάλλοντος και κατ’ επέκταση της υγείας των πολιτών, η οποία επιβαρύνεται απ’ τις διοξίνες που αποδεσμεύονται  στην ατμόσφαιρα απ’ την αλόγιστη καύση των πλαστικών  και άλλων υλικών.

Το έργο της ανακύκλωσης, το οποίο έχει αναλάβει ιδιώτης,  στοχεύει στην συλλογή των υλικών από νάιλον, χαρτί, πλαστικά συσκευασίας, πλαστικά τελάρα και πλαστικά σταγονίδα  με στόχο την αποφυγή ρύπανσης των γεωργικών εκτάσεων και αστικών περιοχών.


«Σε έκταση ιδιώτη η οποία έχει παραχωρηθεί κοντά στην έδρα του Δήμου συγκεντρώνονται τα υλικά και με ειδική πρέσα συμπιέζονται και ανακυκλώνονται», διευκρινίζει ο αντιδήμαρχος Ανδραβίδας- Κυλλήνης κ. Παναγιώτης Κόλλιας ο οποίος απευθύνει πρόσκληση συμμετοχής προς όλους να λάβουν μέρος στο πρόγραμμα το οποίο λειτουργεί προς όφελος για το σύνολο των πολιτών του Δήμου Ανδραβίδας- Κυλλήνης.

Εκτός απ’ τους γεωργούς, ο Δήμος απευθύνει πρόσκληση  και στις επιχειρήσεις (ξενοδοχεία, σουπερμάρκετ, μονάδες τυποποίησης κ.λ.π.), οι οποίες παράγουν σε μεγάλες ποσότητες υλικά από πλαστικά και χαρτιά, να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα με τη συλλογή και τη συμπίεση του πλαστικού και του χάρτου και την φύλαξή σε συγκεκριμένο σημείο μέχρι την περισυλλογή με παράλληλο στόχο την μείωση του όγκου των σκουπιδιών.

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα «τρέχει» χωρίς καμία επιβάρυνση για τους ιδιώτες και για το Δήμο Ανδραβίδας- Κυλλήνης και η ανακύκλωση των πλαστικών γεωργικών αποβλήτων και του χάρτου έχει ως στόχο να περιοριστεί στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό η ρύπανση του περιβάλλοντος είτε πρόκειται για το έδαφος είτε για την ποιότητα της ατμόσφαιρας.
Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα ανακύκλωσης (αγρότες, επιχειρήσεις κ.λ.π.) μπορούν ν’ αντλήσουν περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 697.701.084.6 (Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Δ. Ανδραβίδας- Κυλλήνης κ. Παναγιώτης Κόλλιας).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...