Ηλεία: Ρεκόρ ανασφάλιστων αυτοκινήτων αλλά και οχημάτων!


 
Ρεκόρ ανασφάλιστων αυτοκινήτων αλλά και οχημάτων που κυκλοφορούν χωρίς την προβλεπόμενη βεβαίωση ΚΤΕΟ, κατέγραψε το τετραήμερο από 23 έως 26 Μαΐου, η Διεύθυνση Τροχαίας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού.


Σκοπός των ελέγχων που έγιναν ήταν η αναβάθμιση του επιπέδου της οδικής ασφαλείας, η ενίσχυση των μέτρων τροχονομικής αστυνόμευσης, η πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και η ασφαλής μετακίνηση οχημάτων και πολιτών, με την αυξημένη παρουσία και δράση των υπηρεσιών τροχαίας στο οδικό δίκτυο.

Και στην Ηλεία, παρατηρείται το τελευταίο διάστημα, όπως αναφέρουν ασφαλιστές, ένα μεγάλο κύμα «οπισθοχώρησης» των ιδιοκτητών οδηγών να προβούν στην ασφάλιση του οχήματός τους, οι οποίοι, πλέον έχουν περιορίσει όχι μόνο τα βασικά έξοδα τους αλλά και τα πιο ουσιώδη, όπως είναι η ασφάλιση του αυτοκινήτου τους ή η υποχρεωτική παρουσία της βεβαίωσης του τεχνικού ελέγχου από τα ΚΤΕΟ. Μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις, σύμφωνα με πηγές, η αστυνομία καταγράφει πληθώρα παραβάσεων στο Νομό Ηλείας, που αφορούν την έλλειψη ασφαλιστικής κάλυψης και βεβαίωσης ΚΤΕΟ, χωρίς ωστόσο τα νούμερα αυτά να υπερβαίνουν το 20% του συνόλου των οχημάτων που κυκλοφορούν στο οδικό δίκτυο του Νομού.

Χωρίς ελέγχους ΚΤΕΟ

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στην εφ. «ΠΑΤΡΙΣ» ο προϊστάμενος του δημόσιου ΚΤΕΟ στον Πύργο, Αριστομένης Μανιάτης φαίνεται πως ένα μεγάλο ποσοστό, των οχημάτων που θα έπρεπε να περάσουν ΚΤΕΟ όχι μόνο δεν κάνουν τον τεχνικό έλεγχο έστω εκπρόθεσμα αλλά κυρίως οι ιδιοκτήτες τους δεν προβαίνουν καθόλου σε τεχνικό έλεγχο. Ο κ. Μανιάτης επεσήμανε πως περίπου στο 10% οι έλεγχοι έχουν μειωθεί σε σχέση με άλλες χρονιές.

Να σημειωθεί πως, κατά τη διάρκεια του παραπάνω τετραημέρου συγκροτήθηκαν 1.414 συνεργεία τροχονομικών ελέγχων, ελέγχθηκαν 45.676 οχήματα, αλλά και καταστήματα εκμίσθωσης δικύκλων, σε διάφορες περιοχές της επικράτειας και βεβαιώθηκαν 4.414 παραβάσεις. Από τις παραβάσεις αυτές οι περισσότερες αφορούσαν, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η ΕΛ.ΑΣ., κυκλοφορία οχήματος χωρίς την προβλεπόμενη ασφαλιστική κάλυψη με τον αριθμό να φτάνει στις 1.194 ενώ αρκετές ήσαν και οι παραβάσεις που καταγράφηκαν για κυκλοφορία οχήματος χωρίς την προβλεπόμενη βεβαίωση ΚΤΕΟ με τον αριθμό να φτάνει τις 1.121 σε ολόκληρη την επικράτεια.
 patrisnews.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ