Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Ηλεία: Κάθειρξη οκτώ ετών για ληστεία εις βάρος αστυνομικού στη Μαραθιά!


 
Βαριά «καμπάνα» επέβαλε τη Δευτέρα το Δικαστήριο σε έναν από τους δύο κατηγορούμενους για την υπόθεση ληστείας που διαπράχθηκε το περασμένο καλοκαίρι στην περιοχή της Μαραθιάς Αμαλιάδας σε βάρος αστυνομικού.

Η υπόθεση εκδικάστηκε στο Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Πατρών και ο... πέλεκυς ήταν βαρύς για τον 43χρονο από την Αλβανία, ο οποίος διέμενε στο δημοτικό διαμέρισμα Χαβαρίου και του επεβλήθη κάθειρξη οκτώ ετών χωρίς να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα η έφεση και οδηγήθηκε στις φυλακές.
Ο συγκατηγορούμενός του, ένας 23χρονος Αλβανός που επίσης διέμενε στο Χάβαρι, αθωώθηκε από το Δικαστήριο.
Η ληστεία έγινε στις 17 Ιουλίου του 2013 στην περιοχή της Μαραθιάς. Οι τρεις δράστες, ο 43χρονος, ο αδελφός του και ο 23χρονος, προσέγγισαν τον αστυνομικό, ο οποίος κατάγεται από την Αμαλιάδα και υπηρετεί στην Αστυνομική Διεύθυνση Κορινθίας, και αφού τον χτύπησαν στον αυχένα, όταν έπεσε στο έδαφος ο 43χρονος του αφαίρεσε από το λαιμό μία χρυσή αλυσίδα με ένα σταυρό.
Όταν ο αστυνομικός συνήλθε και πήγε να ειδοποιήσει την αστυνομία, αντιλήφθηκε τους δράστες να πίνουν μπίρες σε κατάστημα στην περιοχή της Μαραθιάς. Αμέσως στο σημείο έφθασαν αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ και κατάφεραν ύστερα από καταδίωξη να συλλάβουν τον 43χρονο που είχε τραπεί σε φυγή, ενώ ο αδελφός του κατάφερε να διαφύγει και σε βάρος του έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης. Επάνω στον 43χρονο βρέθηκαν και τα κλοπιμαία. Ο 23χρονος δεν προέβαλε καμία αντίσταση κατά τη σύλληψή του.
Το Δικαστήριο έκρινε ότι ο 43χρονος επέδειξε ιδιαίτερη σκληρότητα με την πράξη του, εξ ου και η κάθειρξη των οκτώ ετών χωρίς ανασταλτικό χαρακτήρα στην έφεση.
Αντίθετα ο 23χρονος κρίθηκε ότι δεν είχε εμπλοκή και με σύμφωνη γνώμη Εισαγγελέα και προέδρου κρίθηκε αθώος. Δικηγόρος του 23χρονου ήταν ο δικηγόρος της Αμαλιάδας κ. Δημήτρης Καραγιάννης. 
Μαρία Καραμπάτση
(karabatsimaro@yahoo.gr)
patrisnews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...