Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Η «Βασίλισσα» ταπείνωσε τους Γερμανούς!

Η «Βασίλισσα» ταπείνωσε τους Γερμανούς!

Στον τελικό η Ρεάλ Μαδρίτης με «τεσσάρα» κόντρα στην Μπάγερν

Το έκανε να μοιάζει εύκολο και όντως ήταν! Η Ρεάλ δεν καταλαβαίνει τίποτα στον δρόμο της προς το δέκατο και «σάρωσε» τη Μπάγερν στο Μόναχο επικρατώντας με σκορ 4-0.

Μετά από τρεις αποτυχημένες προσπάθειες στα ημιτελικά, η «βασίλισσα» εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο την προίκα της από το πρώτο ματς (1-0) και με οδηγό τον Σέρχιο Ράμος, που πέτυχε δύο γκολ στο πρώτο 20λεπτο (16’, 20’) περιμένει τον αντίπαλό της στον τελικό του Champions League στη Λισαβόνα.

Χαρακτήρα θριάμβου απέναντι στην «ταραχή» της άμυνας των Βαυαρών έδωσε ο Κριστιάνο Ρονάλντο στο 34’. Μετά το «σοκ» του 2-0 οι Γερμανοί εγκατέλειψαν τις προσπάθειές τους για πρόκριση και πήγαν σε συντηριτικό τέμπο το ματς. Ο Πορτογάλος όμως έκανε ακόμη μεγαλύτερο τον… πόνο των Βαυαρών κάνοντας το 4-0 στο 90’ με απευθείας εκτέλεση φάουλ

Τεράστιο πλήγμα για τη Ρεάλ η κίτρινη κάρτα που δέχτηκε ο Τσάμπι Αλόνσο. Ο έμπειρος Βάσκος θα απουσιάσει από τον τελικό της διοργάνωσης, o oποίος θα είναι ο 13ος των «μερένχες». Αρκετές αποδοκιμασίες από τους οπαδούς της Μπάγερν τόσο στον Γκουαρντιόλα όσο και σε παίκτες της ομάδας.


Το ματς:


Αναγνωριστικό ήταν το ματς στο ξεκίνημά του, με τους παίκτες των δύο ομάδων να προσπαθούν να «σκανάρουν» τις προθέσεις των αντιπάλων τους. Πάνω που η Μπάγερν ξεκίνησε να πρεσάρει και να δείχνει τις επιθετικές της διαθέσεις, η Ρεάλ αιφνιδίασε. Με τον Σέρχιο Ράμος να σκοράρει με κεφαλιά στο 16ο λεπτό το «Allianz Arena» πάγωσε και η «βασίλισσα» έγινε το απόλυτο αφεντικό για την πρόκριση. Πριν καλά-καλά συνέλθει από το «σοκ» η ομάδα του Γκουαρντιόλα, ο Ισπανός αμυντικός (που μέχρι το ματς είχε σημειώσει μόλις 5 γκολ στο Champions League) έβαλε «ταφόπλακα» στα όνειρα των Βαυαρών. Η άμυνα του Νόιερ κοιμήθηκε σε ακόμη μία στημένη φάση και ο Ράμος την τιμώρησε και πάλι στο 20ο λεπτό.

Το δεύτερο γκολ των «μερένχες» έκοψε τα πόδια των παικτών της Μπάγερν, που είδαν το πλάνο τους να πηγαίνει στα σκουπίδια και με ιδιαίτερη άνεση από πλευράς Ρεάλ. Οι Γερμανοί ήταν αναγκασμένοι να βγουν μπροστά και να ανεβάσουν τις γραμμές τους, γεγονός που βόλεψε ιδιαίτερα του Μαδριλένους. Ο ρυθμός του ματς ταίριαξε γάντι στις επιθετικές αρετές των φιλοξενούμενων, που με κάθε ευκαιρία εξέθεταν στις αντεπιθέσεις τους αντίπαλους αμυντικούς. Ο Ρονάλντο έβαλε και αυτός τη σφραγίδα του στον διαφαινόμενο θρίαμβο και στο 34’ έπειτα από την «μεγαλόκαρδη» ασίστ του Γκάρεθ Μπέιλ έγραψε το 3-0. Από εκεί και πέρα το ματς χάλασε, τα νεύρα μεταξύ των παικτών κυριάρχησαν και το ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς ιδιαίτερες φάσεις.

Καμία σχέση δεν είχε η εικόνα του δεύτερου 45λεπτου με το πρώτο ημίχρονο. Η Μπάγερν ήταν εμφανές πως είχε συμβιβαστεί τόσο με τον αποκλεισμό όσο και με τη συντριβή και ο Γκουαρντιόλα με την είσοδο του Μαρτίνεθ στη θέση του Μάντζουκιτς κατέβασε τις «στροφές». Από την άλλη πλευρά, η Ρεάλ έχοντας στο τσεπάκι της μια -απρόσμενα- εύκολη πρόκριση έδειξε να βολεύεται με το παιχνίδι των Βαυαρών και περίμενε υπομονετικά να εκδηλώσει τις επιθέσεις της «χτυπώντας» στην κόντρα.

Οι Γερμανοί σε αντίθεση με το πρώτο 45λεπτο δημιούργησαν φάσεις, όμως τους έλειψε και πάλι η μεγάλη ευκαιρία για να νικήσουν τον Κασίγας. Το παιχνίδι απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα στα τελευταία λεπτά, λόγω και των συνεχόμενων αλλαγών από τους δύο προπονητές. Η Ρεάλ μπορεί να μην είχε ιδιαίτερες ευκαιρίες στο δεύτερο ημίχρονο όμως έδειχνε να ελέγχει πλήρως την κατάσταση και έφτασε και στο 4ο γκολ με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να νικά τον Νόιερ με απευθείας εκτέλεση φάουλ λίγο πριν (90’) το τελευταίο σφύριγμα του Προένσα.


Οι συνθέσεις:


Μπάγερν Μονάχου (Πεπ Γκουαρντιόλα): Νόιερ, Ντάντε, Μπόατενγκ, Λαμ, Αλάμπα, Σβαϊνστάιγκερ, Κρόος, Μίλερ (72’ Πιζάρο), Ριμπερί (72’ Γκέτσε), Ρόμπεν, Μάντζουκιτς (46’ Μαρτίνεζ)

Στον πάγκο: Ρέντερ, Τσίνγκερλε, Χότζμπεργκ, Ραφίνια

Ρεάλ Μαδρίτης (Kάρλο Αντσελότι): Κασίγιας, Πέπε, Ράμος, Κοεντράο, Καρβαχάλ, Αλόνσο, Μόντριτς, Ντι Μαρία (84' Καζεμίρο), Μπέιλ, Ρονάλντο, Μπενζεμά (79' Ίσκο)

Στον πάγκο: Ντιέγκο Λόπεζ, Βαράν, Ιγιαραμέντι, Μοράτα, Μαρτσέλο

Διαιτητής: Πρέδρο Προένσα (Πορτογαλία)

Πηγή: Sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...