Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Ούτε μια γυναίκα υποψήφια δήμαρχος!
Σχόλια ( 20/10/2010 19:47 )
Ούτε μια γυναίκα υποψήφια δήμαρχος!
Κάτι που πέρασε εντελώς απαρατήρητο στην παρούσα προεκλογική περίοδο είναι η απουσία κάποιας γυναίκας υποψήφιας δημάρχου στην Ηλεία.

Στους 27 συνδυασμούς που κατατέθηκαν στα Πρωτοδικεία, ούτε ένας
δεν έχει επικεφαλής γυναίκα, σε μια εποχή που η χειραφέτηση της γυναίκας έχει προχωρήσει σημαντικά στην κοινωνία. Στην πολιτική, ωστόσο, η πρόθεση συμμετοχής γυναικών είναι ακόμη ελεγχόμενη από τους άνδρες, οι οποίοι έχουν τον πρώτο λόγο στους κομματικούς και πολιτικούς μηχανισμούς.

Θυμίζουμε ότι στις προηγούμενες εκλογές της αυτοδιοίκησης που οι συνδυασμοί ήταν περισσότεροι υπήρχε μία γυναίκα υποψήφια δήμαρχος στην Αμαλιάδα (η κα Ρούλα Γκουβίτσα).

Κι αν πάμε ακόμη πιο παλιά, θα δούμε ότι η πρώτη γυναίκα δήμαρχος στην ελληνική επικράτεια (1944-45) ήταν επίσης από την Αμαλιάδα, η αείμνηστη Μαρίκα Μπότση-Τσαπαλήρα. Έκτοτε η Ηλεία δεν ξαναείδε γυναίκα δήμαρχο…

Ευτυχώς που υπάρχει και η ποσόστωση στα ψηφοδέλτια, έτσι η συμμετοχή των γυναικών στην αυτοδιοίκηση δια νόμου καθορίζεται στο ένα τρίτο τουλάχιστο του δημοτικού συμβουλίου.
ΗΛΕΙΑ ΤΩΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...