Νέος καυγάς για την ΑΓΡΟΓΗ


http://www.newscode.gr/images/sized/images/sized/articles/NTOLIOS_1-458x315.jpgΠαρά την αρχική συναίνεση της ΝΔ στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, σχετικά με την κατάργηση και συγχώνευση υπηρεσιών, οργανισμών και φορέων του Δημοσίου...
«μήλον της έριδος» για άλλη μια φορά αποτέλεσε η ΑΓΡΟΓΗ.

Η κατάργηση του οργανισμού, που υπάγεται στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, με την απόλυση των εργαζομένων που προσελήφθησαν πέρυσι, ένα μήνα πριν τις εκλογές, προκάλεσε την αντίδραση του πρώην υπουργού Σωτήρη Χατζηγάκη, που κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για «μικροψυχία».
 
«Γιατί δεν την καταργήσατε αμέσως όταν ήρθατε στην εξουσία» ρώτησε ο Προκόπης Παυλόπουλος, δηλώνοντας ότι θα πρέπει να εκδοθεί υπουργική διαβεβαίωση ότι το ανθρώπινο δυναμικό όλων των υπό συγχώνευση φορέων θα πρέπει να μεταταχθεί σε άλλες υπηρεσίες. Ωστόσο διευκρίνισε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θα ψηφίσει επί της αρχής το νομοσχέδιο.
 
Ο Γιώργος Αρβανιτίδης, εκ μέρους της κυβέρνησης, κατηγόρησε τη ΝΔ ότι έγιναν αδιαφανείς προσλήψεις, ενώ επί διακυβέρνησης Καραμανλή, το κράτος διογκώθηκε, παρά τις αρχικές εξαγγελίες. 
 
Παράλληλα, χαρακτήρισε το νομοσχέδιο του ΥΠΕΣ ως ένα πρώτο βήμα ορθολογικής αναδιάρθρωσης του δημόσιου τομέα, τονίζοντας ότι η υλοποίησή του θα εξοικονομήσει στο ελληνικό δημόσιο γύρω στα 10,5 εκατ. Ευρώ ετησίως.
 
Την αντίθεσή τους με το νομοσχέδιο εξέφρασε το ΚΚΕ, καταλογίζοντας στα δύο μεγάλα κόμματα «ομηρία» των εργαζομένων, ενώ στον αντίποδα κινήθηκε ο εισηγητής του ΛΑΟΣ, που χαρακτήρισε τις ρυθμίσεις «δειλές και άτολμες».
 
«Πολύ φασαρία για το τίποτα» δήλωσε αναφερόμενος στο ύψος του ποσού της εξοικονόμησης, με τον υφυπουργό Εσωτερικών Γιώργο Ντόλιο να του απαντά ότι θα ακολουθήσουν νέα κύματα καταργήσεων και συγχωνεύσεων.
 
Απόσταση από τις ρυθμίσεις κράτησε ο ΣΥΡΙΖΑ, αφήνοντας αιχμές ότι «ΠΑΣΟΚ και ΝΔ καυγαδίζουν για το ποιος καταργεί περισσότερους οργανισμούς.

newscode.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ