Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Μήνυμα για την 28η Οκτωβρίου


Το τελευταίο διάστημα η ελληνική κοινωνία περνά δύσκολες μέρες και καλείται να πραγματοποιήσει μία ιστορική μετάβαση.

Καλείται να αφήσει πίσω καθεστηκυίες- παλαιές αντιλήψεις και ξεπερασμένες νοοτροπίες.Δεν είναι εύκολο, ούτε ανώδυνο. Είναι, όμως, αναγκαίο.

Η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου έχει πάντα για τον ελληνισμό έναν ιδιαίτερο συμβολισμό, θυμίζει την καθολική αντίσταση του ελληνισμού απέναντι στον κατακτητή…

Είναι ιδιαίτερα επίκαιρο το τελευταίο διάστημα, κατά το οποίο οι έλληνες πολίτες καλούνται να αντιμετωπίσουν μία σοβαρότατη οικονομική κρίση.

Σήμερα, η εθνική ανεξαρτησία είναι εξασφαλισμένη.

Είναι, όμως, υπαρκτή η ανάγκη της ομοψυχίας, της αλληλεγγύης και του συλλογικού οράματος για αλλαγή- εκσυγχρονισμό των θεσμών, του ίδιου του κράτους.

Έχουμε μπροστά μας, όμως, ανοιχτά εθνικά θέματα, οικονομικές και κοινωνικές προκλήσεις, ένα σύνθετο και ευμετάβλητο περιβάλλον από το οποίο απουσιάζουν οι σταθερές του παρελθόντος.
Η ελληνική κοινωνία περνά δύσκολες μέρες και καλείται να πραγματοποιήσει μία ιστορική μετάβαση. Δεν είναι εύκολο ούτε ανώδυνο.

Είναι, όμως, αναγκαίο.

Είναι επίσης δυνατό, αν αλλάξουν νοοτροπίες, αντιλήψεις και διαχρονικές παθογένειες, εάν εξυγιανθεί η λειτουργία του ελληνικού κράτους και ενωθούν οι δημιουργικές δυνάμεις της πατρίδας μας για να εκπληρώσουν ένα ιστορικό χρέος απέναντι στις επόμενες γενιές. 

Επέτειοι όπως η σημερινή ενισχύουν την εθνική αυτοπεποίθηση με την ανάκληση της μνήμης ενός σπουδαίου παρελθόντος. Έχουμε κάθε λόγο να είμαστε περήφανοι για την κληρονομιά μας και την ευθύνη να προσπαθήσουμε ώστε να είναι περήφανα και τα δικά μας παιδιά γι' αυτό που τους κληροδοτήσαμε.

Ταυτόχρονα σε αυτές τις κρίσιμες για τη χώρα μας στιγμές καλούμαστε να στείλουμε και ένα ξεκάθαρο μήνυμα σε όσους επιδιώκουν την αποσταθεροποίηση στο εσωτερικό, αλλά και σε όσους καραδοκούν στο εξωτερικό, ότι η πορεία για τη σωτηρία της χώρας, δεν ανακόπτεται.

Η προσπάθειά μας θα ολοκληρωθεί, η Ελλάδα δεν γυρίζει πίσω.

ΚΑΤΡΙΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
  ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ
ΝΟΜΟΥ ΗΛΕΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...