Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Ακραία φαινόμενα στην Ελλάδα


Ακραία φαινόμενα στην Ελλάδα
Καταρρακτώδεις βροχές σημειώθηκαν σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας. Άκαρπες παραμένουν οι έρευνες για τον εντοπισμό του 45χρονου που παρασύρθηκε από χείμαρρο στη Θέρμη Θεσσαλονίκης. Τρομακτικό ύψος βροχόπτωσης σημειώθηκε στο Άγιο Όρος.
Στην περιοχή της Θεσσαλονίκης οι μετεωρολογικοί σταθμοί κατέγραψαν ύψος βροχής που ξεπέρασε τα 45 χιλιοστά. Ιδιαίτερα μεγάλο ύψος βροχής σημειώθηκε στην Σάμο, το ύψος βροχής στο νησί αγγίζει τα 90 χιλιοστά! Πολύ νερό πέφτει και σε Εύβοια και ανατολικό Πήλιο τα ύψη βροχής εκεί ξεπερνούν τα 60 χιλιοστά.

Στο Άγιο Όρος, σύμφωνα με τον μετεωρολογικό σταθμό του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στο Βατοπαίδι το ύψος βροχής ξεπέρασε την ακραία τιμή των 230 χιλιοστών σε λιγότερο από 24 ώρες! Δηλαδή σημειώθηκαν 230 τόνοι νερό ανα στρέμμα!

Πριν μια εβδομάδα ανάλογο ύψος βροχής σημειώθηκε στην Ικαρία προκαλώντας το θάνατο ενός ανθρώπου και τεράστιες καταστροφές. (Δείτε ΦΩΤΟ)http://www.facebook.com/album.php?aid=233162&id=282044294148&fbid=437803089148

Ιδιαίτερα έντονα φαινόμενο, σε ακραία επίπεδα, εκδηλώνονται το φετινό φθινόπωρο στην Ελλάδα. Στις δύο τελευταίες κακοκαιρίες δύο άνθρωποι (σε Ικαρία & Χίο) έχασαν την ζωή τους και ένας αγνοείται.

Στην Ηλεία τα φαινόμενα είναι αρκετά έντονα κυρίως στην περιοχή του Βαρθολομιού όχι όμως σε ακραία επίπεδα. Σε καθε περίπτωση θα πρέπει να είμαστε σε συνεχή ετοιμότητα οι πολίτες, οι αρμόδιοι φορείς και υπηρεσίες καθώς ο χειμώνας είναι μπροστά μας και ανάλογα φαινόμενα σίγουρα θα αντιμετωπίσουμε, ελπίζουμε όχι σε επίπεδα Ικαρίας και Βατοπαιδίου, καθώς τέτοια ύψη βροχής σε κατοικημένες περιοχές δημιουργούν μη αντιμετωπίσιμες καταστάσεις.
ΗΛΕΙΑ ΤΩΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...