Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Έτοιμος ο ηλεκτρονικός ονειροκρίτης

http://www.newsbomb.gr/images/sized/articles/dreams-death-425x288.jpgΣε λίγα χρόνια θα μπορούμε να καταγράφουμε και να ερμηνεύουμε τα όνειρά μας ηλεκτρονικά. Αυτό είναι το σχέδιο ενός Αμερικανού ερευνητή... που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Nature.

«Θέλουμε να διαβάσουμε τα όνειρα των ανθρώπων», λέει ο επικεφαλής της έρευνας, Dr Moran Cerf, νευροφυσιολόγος. Και τονίζει: «Δεν θέλουμε να παρέμβουμε στα όνειρα, αλλά να επεκτείνουμε την κατανόησή μας για το μηχανισμό των ονείρων».
Το ηλεκτρονικό σύστημα θα οπτικοποιεί τις ονειρικές αναπαραστάσεις των ανθρώπων μέσω της εγκεφαλικής λειτουργίας και με αυτό τον τρόπο θα δίνει πληροφορίες στους ψυχολόγους για να διασταυρώνουν τα δικά τους ευρήματα.
Η αρχική υπόθεση του Cerf είναι ότι κάθε εγκεφαλική δραστηριότητα σχετίζεται με την ανάμνηση συγκεκριμένων εικόνων. Για παράδειγμα, όταν κάποιος σκέφτεται την Marilyn Monroe, ερεθίζονται συγκεκριμένοι νευρώνες του εγκεφάλου.
Με βάση αυτό, θα αντιστοιχήσει τη διέγερση των νευρώνων με τις εικόνες των ονείρων των ανθρώπων, κατά τη διάρκεια του ύπνου τους.

newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...