Προβάδισμα για Ιμπαγάσα Ρόμενταλ, ερωτηματικό ο Πάντελιτς

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhkdyEVi1LwMrRwddqp8FNsKiy6y3gIHft3bN1AqEqjDlU9fVfh8PI-Kc9Ja-UiNy7chw2snqjH5DvxJi9G9_6sOXYOFcSOLZfaceAayJJaVg5zn_JdVJTF7QrPtMRpJqJfinqGT2kw9EAq/s1600/iba-fouste-riera.jpgΜόλις δύο 24ωρα απέμειναν για το Σαββατιάτικο (19:30, Nova1) ντέρμπι των "αιωνίων" και ήδη στις τάξεις του Ολυμπιακού σκέφτονται πως να αποδράσουν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά από την έδρα του Παναθηναϊκού...

Ωστόσο, τα συγκεκριμένα παιχνίδια κρίνονται κυρίως στο πάθος και ο Ερνέστο Βαλβέρδε γνωρίζει πολύ καλά πως πρόκειται για να ένα παιχνίδι, το οποίο θα μετρήσει ιδιαίτερα η ψυχοσύνθεση που θα έχει η ομάδα στο ΟΑΚΑ. 
Ως εκ τούτου, αναμένεται σήμερα και αύριο να δουλέψει ιδιαίτερα στον συγκεκριμένο τομέα, προκειμένου, οι "ερυθρόλευκοι" να πάνε κατάλληλα προετοιμασμένοι στην επικείμενη συνάντηση.

Προβάδισμα για Ιμπαγάσα

Στα αμιγώς αγωνιστικό κομμάτι, ο Βάσκος τεχνικός φαίνεται να έχει ένα μικρό δίλημμα  σχετικά με τον παρτενέρ του Ντουντού Σεαρένσε στην μεσαία γραμμή. Ο 46χρονος, προβληματίζεται για το αν θα πρέπει να ρίξει στην...
μάχη τον Αριέλ Ιμπαγάσα ή τον Μοϊσές Ουρτάδο. 
Ο Αργεντινός είναι σαφώς πιο έτοιμος από τον Ισπανό "κόφτη", ο οποίος έχει να αγωνιστεί από τις 19 Σεπτεμβρίου και το εκτός έδρας ματς του πρωταθλήματος με τον Πανσερραϊκό.
Στο πλαίσιο αυτό, ο πρώην μέσος της Βιγιαρεάλ έχει ένα μικρό προβάδισμα για να βρεθεί και πάλι στο αρχικό σχήμα των Πειραιωτών.

Η αξία του Αριέλ Ιμπαγάσα είναι γνωστή και αδιαμφισβήτητη. Είναι ένας "δαντελένιος", μέσος, ο οποίος μπορεί να οργανώσει με μαεστρία τον Ολυμπιακό. 
Στον αντίποδα, ο Ουρτάδο είναι μία "κολόνα" της μεσαίας γραμμής, η οποία έχει ως κύριο χαρακτηριστικό της να... αναχαιτίζει με κάθε τρόπο τις επιθετικές προσπάθειες των αντιπάλων.

Με δεδομένο, λοιπόν, πως ο Παναθηναϊκός αναμένεται να κατέβει με επιθετικούς προσανατολισμούς και στόχο να πιέσει με κάθε τρόπο για να πετύχει κάποιο γκολ, ο Βαλβέρδε θα ήθελε κάποιον σκληροτράχηλο "κόφτη" για να τους χαλάσει τα σχέδια.

Το ματς του Ολυμπιακού με την Ηλιούπολη ήταν κριτήριο για τον Μοϊσές Ουρτάδο ενόψει του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Ο καιρός όμως είχε άλλα σχέδια και ο Βαλβέρδε θα πρέπει να ποντάρει πάνω του ξέροντας ότι εδώ και ενάμιση μήνα έχει μόνο προπονήσεις.

Αν ο Μοϊσές Ουρτάδο έπαιζε στον αγώνα Κυπέλλου και έδειχνε καλά, θα ήταν δεδομένο ότι ο Ερνέστο Βαλβέρδε θα τον υπολόγιζε πολύ για τον καταρτισμό της ενδεκάδας του ντέρμπι. Από τη στιγμή όμως που το ματς δεν έγινε, μπορεί κανείς να σκεφτεί το αυτονόητο για τον "Βάσκο". 
Οτι στη σκέψη του προτεραιότητα θα έχουν πλέον εκείνοι που έχουν αγωνιστικό ρυθμό. Κοινώς, όσοι παίζουν όλο αυτό το τελευταίο διάστημα.

Ερωτηματικό ο Πάντελιτς


Στο μέτωπο των τραυματισμών, ο Μάρκο Πάντελιτς είναι αμφίβολος για το ντέρμπι με τον ΠΑΟ. Ο Σέρβος στράικερ συνεχίζει να πονάει στο γόνατο και η συμμετοχή του στον μεγάλο αγώνα θα κριθεί στις τελευταίες δύο προπονήσεις. 
Είναι αλήθεια, πως ο Βαλβέρδε θα ήθελε να έχει "ετοιμοπόλεμο" τον πρώην στράικερ του Άγιαξ, καθώς πρόκειται για έναν παίκτη, ο οποίος ακόμα και ερχόμενος από το πάγκο θα μπορούσε να αλλάξει τη ροή του ματς.

Από 'κει και πέρα, για το τέρμα ο Ούρκο Πάρντο είναι σχεδόν βέβαιος, ενώ στην άμυνα, δεδομένη είναι η παρουσία των Τοροσίδη, Αβρ. Παπαδόπουλου και Μέλμπεργκ.
Ερωτηματικό θα είναι η επιλογή αριστερά, καθώς ο Ραούλ Μπράβο είναι έμπειρος, αλλά όχι τόσο ανασταλτικός όσο ο Χόλεμπας. Επίσης, το προσωπικό μαρκάρισμα φέρνει αντίπαλο τον Γκοβού. Αριστερά θα είναι ο Ριέρα, ενώ επιτελικός θα είναι ο Φουστέρ. Δεξιά τώρα, από τη στιγμή που όλα δείχνουν… Ιμπαγάσα στη μεσαία γραμμή, ο Ρόμενταλ γίνεται φαβορί αντί του Φετφατζίδη. Συμμετέχει περισσότερο στο ανασταλτικό κομμάτι και ειδικά στις μάχες στον αέρα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ