Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Γιορτάστηκε το "ΟΧΙ" στην Ηλεία

Γιορτάστηκε το \"ΟΧΙ\" στην Ηλεία
Στιγμιότυπα από τη μεγάλη παρέλαση που έγινε πριν από λίγη ώρα στον Πύργο.

Με αίσθημα υπερηφάνειας και βαθιά προσήλωση στην εθνική μνήμη η Ηλεία γιόρτασε σήμερα την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 και το «ΟΧΙ» που είπε ο Ελληνικός λαός στον εισβολέα Μουσολίνι. 

Επίκεντρο των εορταστικών εκδηλώσεων η πρωτεύουσα του νομού, ο Πύργος. Το πρωί εψάλη δοξολογία στον μητροπολιτικό ναό του Αγίου Νικολάου Πύργου χοροστατούντος του σεβασμιότατου μητροπολίτη Ηλείας κ. Γερμανού.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η φιλόλογος Μαρίνα Σμαρνάκη.

Στη συνέχεια τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο Ηρώων από τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννη Κουτσούκο, ο οποίος εκπροσώπησε την Κυβέρνηση στις εορταστικές εκδηλώσεις και από τις τοπικές αρχές.

Η μεγάλη παρέλαση άρχισε στις 11:45 στην οδό Μανωλοπούλου, με συμμετοχή σχολείων, συλλόγων και στρατιωτικών τμημάτων από την ΣΕΤΤΗΛ και την 117 Πτέρυγα Μάχης Ανδραβίδας. Ακολούθησε δεξίωση στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο Πύργου και εθνικοί χοροί στην κεντρική πλατεία.

Στις 7 μ.μ. στο θέατρο «Απόλλων» του Πύργου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για το ΟΧΙ και επετειακή ομιλία από τον φιλόλογο – ιστορικό ερευνητή Γιώργο Κουρκούτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...