Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Μία διαγνωστική μέθοδος για όλες τις μορφές καρκίνου

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ένα νέο βιολογικό δείκτη που υπάρχει σε 11 τύπους καρκίνων

Ανοίγει ο δρόμος για τη μελλοντική δημιουργία μιας ενιαίας διαγνωστικής και παράλληλα θεραπευτικής μεθόδου για πολλούς ταυτόχρονα τύπους καρκίνου, αφού Αμερικανοί και Γάλλοι επιστήμονες ανακάλυψαν ένα νέο βιολογικό δείκτη, ο οποίος συναντάται σε τουλάχιστον 11 τύπους καρκινικών όγκων.

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι ο νέος βιο-δείκτης, που αφορά τον υποδοχέα της ορμόνης FSH, μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την ικανότητα έγκαιρης διάγνωσης των όγκων, οπουδήποτε στο σώμα του ασθενούς.

Σήμερα διαφορετικές διαγνωστικές και απεικονιστικές τεχνικές χρησιμοποιούνται για την ανίχνευση των διαφορετικών όγκων, αλλά με το νέο δείκτη θα χρησιμοποιείται μια ενιαία τεχνική για όλο το σώμα.

Αυτή η ανακάλυψη θα χρειαστεί περαιτέρω έρευνες για να αποδειχτεί η αξιοπιστία της, παρά τις ελπίδες των γιατρών ότι θα αποτελεί ένα έγκυρο εργαλείο για τη διάγνωση του καρκίνου ή το σταμάτημα της ανάπτυξής του.
NEWSBEAST

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...