Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Αρχίζουν οι μετατάξεις από νομαρχία σε δήμους
Αυτοδιοίκηση ( 27/11/2010 08:37 )
Αρχίζουν οι μετατάξεις από νομαρχία σε δήμους
Ξεκινούν σταδιακά οι μετατάξεις 2.000 περίπου υπαλλήλων που υπηρετούν σήμερα στις νομαρχίες προς τους δήμους. Σύμφωνα με εγκύκλιο την οποία υπογράφει ο υφυπουργός Εσωτερικών Γ. Ντόλιος, λόγω...
...του σχεδόν ανύπαρκτου ενδιαφέροντος των εθελοντικών μετατάξεων, προβλέπονται δύο εναλλακτικές περιπτώσεις υποχρεωτικών μετατάξεων.

Η πρώτη αφορά το προσωπικό που υπηρετεί σε οργανικές μονάδες, των οποίων το σύνολο των αρμοδιοτήτων μεταφέρεται στους δήμους, όπως για παράδειγμα, το προσωπικό των πολεοδομιών και τον υπηρεσιών κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης.

Το προσωπικό αυτό μετατάσσεται υποχρεωτικά στο δήμο της έδρας του νομού, ή στο δήμο εντός των ορίων του οποίου λειτουργούσε η καταργούμενη αντίστοιχη αποκεντρωμένη νομαρχιακή υπηρεσία.

Οι μόνιμοι υπάλληλοι της περίπτωσης αυτής μετατάσσονται σε συναφείς κλάδους και ειδικότητες. Έτσι, για παράδειγμα, εάν σε ένα τμήμα Πολεοδομίας του οποίου το σύνολο των αρμοδιοτήτων απονέμεται στους ΟΤΑ, υπηρετούσαν εφτά υπάλληλοι την 1-1-2010 και οι τρεις εξ' αυτών μετετάχθησαν εθελουσίως, τότε οι υπόλοιποι τέσσερεις θα μεταταχτούν αυτοδίκαια στον ίδιο δήμο.

Η δεύτερη περίπτωση αφορά το προσωπικό που υπηρετεί στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων με οποιαδήποτε σχέση εργασίας. Το προσωπικό αυτό μετατάσσεται με τη ίδια σχέση εργασίας στο δήμο, όπου λειτουργούσαν τα ΚΕΠ. Σ’ αυτή τη διαδικασία μετάταξης περιλαμβάνονται και οι δόκιμοι υπάλληλοι των ΚΕΠ.

Αξίζει να τονιστεί ότι, αυξηµένες κατά περίπου 200 ευρώ θα είναι οι αποδοχές για τη συντριπτική πλειονότητα των 3.500 νοµαρχιακών υπαλλήλων, οι οποίοι από το νέο έτος θα βρεθούν να υπηρετούν στους καλλικρατικούς δήµους. Το µπόνους αυτό απορρέει από την πρόβλεψη του «Καλλικράτη», σύµφωνα µε την οποία οι µετατασσόµενοι υπάλληλοι θα λαµβάνουν πλέον τον µισθό της υπηρεσίας στην οποία πηγαίνουν.
iliatora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...