Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Ο ψυχωμένος ΠΑΟΚ βύθισε το κίτρινο υποβρύχιο

Τεράστια νίκη (1-0) πέτυχε κόντρα στην Βιγιαρεάλ, ο ΠΑΟΚ που πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση και έριξε στο... «καναβάτσο» την τρίτη ομάδα στη βαθμολογία της Primera Division, με σκόρερ τον συνήθη ύποπτο, Βιερίνια στο 70ο λεπτό.
Τρομερή και ψυχωμένη εμφάνιση από τους παίκτες του Μάκη Χάβου που για ακόμα μια φορά κοίταξαν στα μάτια την ισπανική ομάδα και με «δράστη» τον Πορτογάλο άσο, πήραν τρεις βαθμούς «χρυσάφι» που τους φέρνουν ένα βήμα πιο κοντά στην πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League. Πολύ καλοί σε όλες τις γραμμές οι Θεσσαλονικείς που πέτυχαν μια από τις μεγαλύτερες νίκες της ιστορίας τους και πέρασαν την κορυφή του ομίλου δύο αγωνιστικές πριν το τέλος της πρώτης φάσης. 


Στα πρώτα λεπτά οι παίκτες του ΠΑΟΚ έδιναν χώρους σε εκείνους της Βιγιαρεάλ που για περίπου ένα δεκάλεπτο είχαν τον έλεγχο του ματς, χωρίς όμως να δημιουργούν προβλήματα για την εστία του Ντάριο Κρέσιτς. Οι γηπεδούχοι με σύμμαχο την ταχύτητα του Δημήτρη Σαλπιγγίδη προσπαθούσαν να «χτυπήσουν» στην κόντρα την ισπανική ομάδα με τον Έλληνα στράικερ να παίζει στο όριο του οφσάιντ. 

Μετά τα πρώτα δέκα λεπτά οι παίκτες του Μάκη Χάβου πήραν τον έλεγχο του παιχνιδιού και είχαν δύο καλές στιγμές για να πάρουν κεφάλι στο σκορ. Αρχικά, ο Βλάνταν Ίβιτς δεν κατάφερε να σημαδέψει σωστά στο 12ο λεπτό ύστερα από τη σέντρα του Σακελλαρίου ενώ στο 20’ ο Φωτάκης βρέθηκε στο ημικύκλιο της περιοχής του Λόπεθ όμως δεν μπόρεσε να τον νικήσει. 

Απόλυτη ισορροπία 

Το τελευταίο σφύριγμα, βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες χωρίς τέρματα σε ένα πρώτο μέρος που και οι δύο έδωσαν σημασία περισσότερο στην σωστή αμυντική λειτουργία παρά στο να κυνηγήσουν κάποιο τέρμα. Πολύ καλός ο ΠΑΟΚ σε ένα πρώτο ημίχρονο που στάθηκε άτυχος καθώς έχασε από το 40ο λεπτό τον Βλάνταν Ίβιτς. 
 
Το 0-0 του πρώτου μέρους μπορεί να χαρακτηριστεί δίκαιο αφού ούτε ο ΠΑΟΚ ούτε η ομάδα του Χουάν Κάρλος Γκαρίδο δημιούργησαν κάποια «κλασική» ευκαιρία στα πρώτα 45 λεπτά.
 
Οι φιλοξενούμενοι έδειξαν από νωρίς να αντιμετωπίζουν πρόβλημα στο δεξί άκρο της άμυνας τους με τον Σακελλαρίου να κάνει πολλές φορές ότι θέλει.

Αλλαγή σκηνικού

Στην επανάληψη η εικόνα του παιχνιδιού άλλαξε αρκετά. Οι Ισπανοί ανέβασαν στροφές και άρχισαν να πλησιάζουν όλο και πιο συχνά την εστία του Κρέσιτς χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα καθώς η άμυνα της ομάδας του Μάκη Χάβου ήταν εκεί όποτε χρειάστηκε. 

Αυτό που δεν άλλαξε ήταν οι κόντρα επιθέσεις του ΠΑΟΚ, που όποτε έβγαινε στην αντεπίθεση ήταν «κίνδυνος θάνατος» για τον πορτιέρο του «κίτρινου υποβρυχίου». 
 
Στο 54’ ο Φωτάκης μπήκε στην περιοχή όμως δεν σημάδεψε σωστά, ενώ στο 69ο λεπτό ο Μουσλίμοβιτς (που είχε περάσει λίγο νωρίτερα στην θέση του Σαλπιγγίδη) δεν μπόρεσε να νικήσει από πλάγια θέση τον Λόπεθ. 

Λύτρωση με Βιερίνια
 
Tο πρώτο κόρνερ των γηπεδούχων στο 70ο λεπτό αποδείχτηκε και τυχερό. Ο Πάμπλο Γκαρσία το εκτέλεσε ιδανικά, ο Βιερίνια σηκώθηκε και με δυνατή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της Βιγιαρεάλ για να βάλει «φωτιά» στις εξέδρες του γηπέδου της Τούμπας. 
Η πίεση των παικτών του Γκαρίδο δεν έφερε αποτελέσματα καθώς και στα τελευταία λεπτά οι γηπεδούχοι ήταν εκπληκτικοί. Τεράστια νίκη για την ομάδα του ψυχωμένου ΠΑΟΚ, που φτάνει τους επτά βαθμούς σε τέσσερις αγωνιστικές, περνά στην πρώτη θέση του ομίλου και μπορεί να κάνει όνειρα πρόκρισης. 
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
ΠΑΟΚ (Μάκης Χάβος): Κρέσιτς, Μπουσαΐντί, Γκαρσία, Βιτόλο, Τσιρίλο, Σαλπιγγίδης, Κοντρέρας, Φωτάκης, Βιεϊρίνια, Ίβιτς, Σακελλαρίου. 

Βιγιαρεάλ (Χουάν Κάρλος Γκαρίδο): Ντιέγκο Λόπεθ, Γκονζάλο, Μουσάκιο, Μαρτσένα, Λόπες, Νιλμάρ, Κάνι, Καπντεβίλα, Άλτιντορ, Μπόρχα Βαλέρο, Σοριάνο.
Διαιτητής: Έρικ Μπράαμχαρ

theplayer.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...