Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΙΟΣ ΣΤΟ FACEBOOK!!

http://massmeeting.files.wordpress.com/2010/04/facebook.jpgΈνας επικίνδυνος ιός εξαπλώνεται από προχθές στο facebook με μεγάλη ταχύτητα.Με τεχνικούς όρους,πρόκειται για... επίθεση drive-by download στο Facebook.Το μήνυμα προτρέπει τους χρήστες του Facebook να επισκεφθούν ένα blog,στην πλατφόρμα blogger (….blogspot.com).Όμως το blog στο οποίο κάνουν κλικ οι χρήστες, κάνει redirect (οδηγεί αυτόματα),σε ένα site με την ονομασία …www.free-online-fotoalbum.
org/2/index.html. το οποίο είναι άδειο. Περιέχει ένα μόνο link, που τους προτρέπει να κατεβάσουν ένα δήθεν άλμπουμ φωτογραφιών.Φυσικά δεν είναι άλμπουμ φωτογραφιών,αλλά ένα για εκτελέσιμο αρχείο (.exe), το οποίο απενεργεποιεί το τείχος προστασίας (firewall) των windows και αποκτά τον έλεγχο του υπολογιστή.
Ο υπολογιστής ή το 3G κινητό,γίνεται zobbie ή bot,δηλαδή εν αγνοία των χρηστών του facebook στέλνει e-mails,μηνύματα στο facebook κι έτσι γίνονται παρεξηγήσεις.Το κακό είναι ότι το συγκεκριμένο αρχείο κάνει μεγαλύτερη ζημιά στα κινητά τηλέφωνα που έχουν την εφαρμογή facebook.Έτσι πολλοί βλέπουν τις επόμενες ώρες στα προφίλ τους στο facebook,το μήνυμα από κάποιον φίλο του που στην πραγματικότητα δεν έχει στείλει εκείνος το μήνυμα αλλά ο χάκερ και  λέει “ hello,i got you a surprise …” και από κάτω “Εστάλη μέσω facebook mobile”.Είμαι μέλος του f/b,εχω λάβει αρκετά τέτοια μηνύματα "Hello,i got you a surprise....." απο φίλους μου που δεν τα χουν στείλει.Πρόκειται για ηλεκτρονικό έγκλημα και απάτη και σας το καταγγέλω προς ενημέρωση των πολιτών,έχω ενημερώσει και την δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος και εύχομαι να εντοπιστούν το συντομότερο δυνατό οι παραβάτες και να λυθεί το πρόβλημα γιατί κινδυνεύουν να μολυνθούν υπολογιστές ανυποψίαστων χρηστών του facebook αν κάποιοι δεν έχουν μολυνθεί ήδη.Και επίσης είναι απαράδεκτο να χρησιμοποιουνται αθώοι χρήστες και διάσημα πρόσωπα ως αποστολείς τέτοιων μηνυμάτων.
24ΩΡΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...