Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Ανώτερης μόρφωσης οι περισσότεροι bloggers

Και με οικονομική επιφάνεια

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει έρευνα της Technorati, η οποία διεξήχθη σε bloggers από 24 χώρες, οι μισοί εκ των οποίων βρίσκονται στις Ηνωμένες Πολιτείες
και από την οποία προκύπτει ότι οι εκδότες ιστολογίων είναι κατά βάση μορφωμένοι με οικονομική επιφάνεια.

Σύμφωνα με την έρευνα, με τίτλο «State of the Blogosphere 2010» της Technorati, τα 2/3 των bloggers είναι άντρες, ενώ σε ποσοστό 65% είναι από 18 έως 44 ετών. Επίσης, το 79% εξ’ αυτών έχουν αποφοιτήσει από κολέγιο, ενώ το 43% διαθέτει και πανεπιστημιακό πτυχίο.

Το 81% των bloggers Που συμμετείχαν στην έρευνα διατηρεί το ιστολόγιο για περισσότερα από 2 χρόνια, ενώ οι επαγγελματίες bloggers εκδίδουν κατά μέσο όρο 3,5 blogs και ασχολούνται με αυτό περισσότερες από δέκα ώρες εβδομαδιαίως.

Σε ποσοστό 11%, οι επαγγελματίες bloggers δηλώνουν, επίσης, ότι το βασικό τους εισόδημα προέρχεται από το blog, ενώ πρωταθλήτρια στα blogs είναι η Βόρεια Αμερική όπου βρίσκεται το 38% των blogs, ακολουθούν οι ΗΠΑ με το 33% των blogs και Τρίτη είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση με το 19% των blogs παγκοσμίως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...