Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Δέηση για τους πεσόντες πυροσβέστες


Δέηση για τους πεσόντες πυροσβέστες
Εκείνους τους πυροσβέστες που «έπεσαν» στο καθήκον για να προστατέψουν τους συνανθρώπους τους, δεν ξέχασαν το μεσημέρι της Παρασκευής, οι συγγενείς, οι φίλοι, οι συνάδελφοι και οι τοπικοί φορείς.
Στη μνήμη τους τελέστηκε δέηση από το Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανό, στο μνημείο που βρίσκεται στην ομώνυμη πλατεία, την «Πλατεία Πεσόντων Πυροσβεστών». 

Η 12η Νοεμβρίου έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια ως ημέρα μνήμης και τιμής για τους πυροσβέστες που χάθηκαν στη μάχη με τις φλόγες. Και δυστυχώς η Ηλεία έχει θρηνήσει αρκετούς, μαζί με άλλους ανθρώπους που έφυγαν και αυτοί μέσα στη φωτιά.

Οι πυροσβέστες δεν μπορούν να ξεχάσουν τους συναδέλφους τους, τον Επιπυραγό Φώτη Αναγνώπουλο που έχασε τη ζωή του σε κατάσβεση πυρκαγιάς παλαιού κτιρίου στον Πύργο στις 9 Αυγούστου 2005, τους εποχικούς πυροσβέστες Ανδρέα Τζούμα, Γιάννη Δρακόπουλο και Θανάσης Νιάρχο, που «χάθηκαν» στις φλόγες της Αρτέμιδας στις 24 Αυγούστου 2007, την Ιωάννα Τασσοπούλου που σκοτώθηκε στη Χίο στις 28 Ιουλίου 1999  και τους δασοπυροσβέστες Γιώργο Διονυσόπουλο και Κωνσταντίνο Φωτακόπουλο.
ΗΛΕΙΑ ΤΩΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...