Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Εδώ Πολυτεχνείο...

Συνεχίζεται σήμερα για δεύτερη ημέρα ο τριήμερος εορτασμός για την 37η επέτειο του Πολυτεχνείου.


Η Αθήνα θα βρίσκεται σε κλοιό, περίπου 7.000 αστυνομικών, ενώ η περιφρούρηση θα κορυφωθεί αύριο 17 Νοεμβρίου, που ολοκληρώνονται οι εκδηλώσεις με την καθιερωμένη πορεία προς την Αμερικανική Πρεσβεία.

Το κτίριο του Πολυτεχνείου στην Πατησίων είναι ανοιχτό από τις 9.30 το πρωί και σύμφωνα με το πρόγραμμα θα κλείσει στις 9 το βράδυ. Η Σύγκλητος του Ιδρύματος  βρίσκεται σε διαρκή συνεδρίαση, μέχρι και την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου.

Η επιτροπή του εορτασμού έχει απευθύνει ήδη κάλεσμα για τον εορτασμό, ενώ έχουν γίνει οι απαραίτητες προεργασίες και συνεδριάσεις για τον ενωτικό εορτασμό της επετείου, την περιφρούρηση των εκδηλώσεων αλλά και των ιδρυμάτων που βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας.

Ήδη έχουν γίνει και οι απαραίτητες συσκέψεις των πρυτάνεων με τις αστυνομικές αρχές, από τις οποίες ζητήθηκε «διακριτική παρουσία».

Σημειώνεται ότι φέτος οι εκδηλώσεις έχουν ως επίκεντρο το πλαίσιο των προτάσεων του υπουργείου Παιδείας για τις αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

«Oι ίδιοι οι φορείς και τα κόμματα, θα πρέπει να περιφρουρήσουν τα "μπλόγκς” τους στην καθιερωμένη πορεία μεθαύριο 17 Νοεμβρίου στις 3 μ.μ. προς την αμερικανική πρεσβεία”, ανέφερε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Ν. Τριανταφύλλου, Πρόεδρος του Συνδέσμου Εξορισθέντων-Φυλακισθέντων, που είναι επικεφαλής του εορτασμού για την 37η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Ο κ. Τριανταφύλλου, είπε ότι ζητήθηκε και φέτος “διακριτική παρουσία” της αστυνομίας, ώστε να μην επαναληφθούν φαινόμενα άλλων εποχών “που οδηγούντο ορισμένοι ταραξίες προς το Πολυτεχνείο”.

Επιπλέον, απηύθυνε κάλεσμα για μαζική συμμετοχή, ενώ συνέδεσε τα αιτήματα του Νοέμβρη του 1973 και της εξέγερσης του Πολυτεχνείου με το σήμερα, λέγοντας ότι είναι πάντα επίκαιρα.

Η Τόνια Μοροπούλου, αντιπρύτανης του Πολυτεχνείου, αναφέρθηκε στην σημαία του Πολυτεχνείου, που “κατέχει” συγκεκριμένη φοιτητική παράταξη και κάθε χρόνο τη φέρνει για να μπει επικεφαλής στην πορεία. «Η αιματοβαμμένη σημαία του Πολυτεχνείου», είπε συγκεκριμένα «δεν ανήκει σε κανέναν. Ανήκει στο Πολυτεχνείο».

Ωστόσο, ο κ. Τριανταφύλλου χαρακτήρισε "απαράδεκτη'' την στάση της φοιτητικής παράταξης που κρατεί τη σημαία.


newsbomb.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΨΥΧΟΓΙΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ: Πρόεδρος πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ (των Βαϊων ) 28-4-2024

 Κατόπιν εντολής της πρόεδρου του ΔΣ του πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου Κα Χρυσούλα Ψυχογιού  γίνεται η εξής ανάρτηση στο site του χωριού μ...