ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Δυο μεταγραφές το Γενάρη

Η απόφαση πάρθηκε μετά το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Η ήττα από τους "πράσινους" έβγαλε στη... φόρα κάποια από τα "κουσούρια" που μοιραία έχει μια νεόχτιστη ομάδα όπως ο φετινός Ολυμπιακός και ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει ήδη αποφασίσει να προχωρήσει σε ενίσχυση κατά την προσεχή μεταγραφική περίοδο, προσθέτοντας στο ρόστερ δύο ποδοσφαιριστές που πιστεύει ότι είναι απαραίτητοι. 
 
 
Σε συνδυασμό πάντα με τις επιθυμίες του Ερνέστο Βαλβέρδε με τον οποίο έχει μιλήσει για το συγκεκριμένο θέμα, κατέληξε στο συμπέρασμα της διπλής ενίσχυσης το Γενάρη. 
 
Αν βέβαια προκύψει ανάγκη για μια ακόμα προσθήκη μέχρι τότε (π.χ. τραυματισμός κάποιου παίκτη ή οτιδήποτε άλλο), οι μεταγραφές των... Χριστουγέννων μπορεί να φτάσουν τις τρεις.

Τέρμα και αμυντικό χαφ

Οι δύο θέσεις για τις οποίες ήδη ξεκίνησαν το ψάξιμο στον Πειραιά είναι αυτές του τερματοφύλακα και του αμυντικού χαφ. 
 
Ο Νικοπολίδης βαδίζει προς τη... δύση της καριέρας του, ο Πάρντο δεν έχει δείξει κάτι το πολύ ιδιαίτερο μέχρι τώρα με αποτέλεσμα στο "λιμάνι" να ψάχνουν από τώρα για έναν βαρβάτο γκολκίπερ που θα μπορέσει να αντικαταστήσει επάξια τον 40χρονο Νικοπολίδη.

Η έλλειψη αμυντικού χαφ στο ρόστερ του Ολυμπιακού, πλην του μονίμως τραυματία Μόισες Ουρτάδο, έχει μετατρέψει από απλή σκέψη σε πρώτη ανάγκη την προσθήκη ενός παίκτη με "πνευμόνια" στη μεσαία γραμμή.
 
Ο Ντουντού παίζει για τρεις και μετά από ένα σημείο είναι φυσικό να «κλατάρει». Δεν παίρνει… ανάσες και δεν έχει κάποιον ιδιαίτερα δυνατό στο ανασταλτικό κομμάτι για να παίζει πίσω του. 
 
Ο Ολυμπιακός ως τώρα παίζει χωρίς ανασταλτικό μέσο αφού ούτε ο Βραζιλιάνος είναι κάτι τέτοιο, ούτε βέβαια ο Ιμπαγάσα που παίζει αρκετά πίσω σε σχέση με τη φυσική του θέση.

Τετ α τετ με Ριέρα

Ο Άλμπερτ Ριέρα είναι η ακριβότερη σε συνολικό κόστος (λεφτά απόκτησης και λεφτά παίκτη) μεταγραφή στην ιστορία του Ολυμπιακού. 
 
Ο Ισπανός έχει δείξει κάποια ελάχιστα δείγματα του ταλέντου του ως τώρα όμως σε καμία περίπτωση δεν έχει πείσει ότι μπορεί να αντικαταστήσει επάξια τον Τζόρτζεβιτς ο οποίος ακόμα παραμένει στη σκέψη των φίλων του Ολυμπιακού ως ο «υπέρτατος» αριστερός χαφ. Ο Άλμπερτ Ριέρα έχει κάνει κάποια σχετικά καλά ματς, όμως στο ντέρμπι ήταν ωσεί παρών. 
 
Ο Ολυμπιακός δεν πήρε απολύτως τίποτα από τον ακριβότερο παίκτη του ρόστερ και όπως είναι φυσικό υπάρχει ένας προβληματισμός. Η διοίκηση αφήνει να εννοηθεί ότι μπορεί τις επόμενες μέρες να υπάρξει συνάντηση Μαρινάκη ή Κομινάκη με τον έμπειρο άσο προκειμένου να γίνει μια κουβέντα για τη μέτρια ως τώρα απόδοσή του. Δεν θα είναι σε επικριτικό ύφος. Σε καμία περίπτωση. 
 
Περισσότερο διερευνητικού χαρακτήρα θα είναι αυτό το τετ α τετ προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχει κάτι που απασχολεί τον Ισπανό και δεν του επιτρέπει να ξεδιπλώσει το πλούσιο ταλέντο του στον αγωνιστικό χώρο.

Για το 3Χ3 μέχρι την ΑΕΚ

Ο στόχος από δω και πέρα για τον Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα είναι να κάνει 3 νίκες στα επόμενα 3 ματς πρωταθλήματος και να πάει στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ, καβάλα… στο άλογο. Οι ερυθρόλευκοι καλούνται να ξεπεράσουν με επιτυχία τα εμπόδια των Πανιωνίου μέσα, Εργοτέλη έξω και ΠΑΟΚ μέσα πριν το ματς με την ΑΕΚ στις 27 του μήνα στο Ολυμπιακό Στάδιο: «Έχουμε ήδη ξεχάσει την ήττα από τον Παναθηναϊκό. 
 
Έχουμε μπροστά ματς το παιχνίδι κυπέλλου με την Ηλιούπολη και ακολουθούν τρία ιδιαίτερα σημαντικά ματς πριν από τον αγώνα με την ΑΕΚ. Θέλουμε ξεκινώντας από το Σάββατο με τον Πανιώνιο να κάνουμε το 3 στα 3 και να πάμε στο ντέρμπι ως πρωτοπόροι» λένε από τον Πειραιά.

Βαλβέρδε: «Πώς χάσαμε;»

Στη σημερινή προπόνηση με την οποία ξεκίνησε η προετοιμασία για τον αγώνα της Τετάρτης με την Ηλιούπολη και αυτόν του Σαββάτου με τον Πανιώνιο, ο Ερνέστο Βαλβέρδε μίλησε στους παίκτες του για το ντέρμπι: «Ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω πως χάσαμε ένα δικό μας παιχνίδι. Ήμασταν καλύτεροι και έπρεπε να κερδίσουμε. Δεν πρέπει να σταματάμε την προσπάθεια όταν προηγούμαστε, τα ματς τελειώνουν στο 90’. 
 
Το γκολ που σημειώσαμε στο ντέρμπι μας έδωσε το προβάδισμα όχι όμως και τη νίκη. Να είμαστε σοβαροί σε όλο το ματς και όχι στο πρώτο ημίχρονο και μετά τίποτα. Δεν γίνεται να έχουμε αυτή την εικόνα στην επανάληψη. Είναι απαράδεκτο να χάνουμε τόσο φτηνά παιχνίδια που έπρεπε να κερδίσουμε και μάλιστα εύκολα».

Για Ηλιούπολη…
Ο Ισπανός τεχνικός αφού τα… έψαλλε λίγο στους παίκτες για την άθλια εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου με τον Παναθηναϊκό, τους ζήτησε να ξεχάσουν το συγκεκριμένο ματς και να συγκεντρωθούν στα παιχνίδια που έρχονται: «Ξεχάστε το ντέρμπι, μας περιμένει η Ηλιούπολη σε νοκ άουτ αγώνα. Επαναλαμβάνω αυτά που σας είπα και την περασμένη εβδομάδα. Θυμηθείτε τι πάθαμε πέρυσι από τον Πανσερραϊκό.
 
Θέλω προσοχή για να μην αντιμετωπίσουμε κανένα πρόβλημα» τόνισε ο Βάσκος. 
 
Η 11άδα που αναμένεται να παρατάξει την Τετάρτη στο Αιγάλεω, θα είναι αυτή της προηγούμενης Τετάρτης: Πάρντο, Μοντέστο, Γκαλίτσιος, Ποτουρίδης, Χολέμπας, Ουρτάδο, Γ. Παπαδόπουλος, Ζαϊρί, Ρόμενταλ, Μήτρογλου και Νέμεθ. Στη διάθεσή του θα είναι και ο Μάρκο Πάντελιτς ο οποίος δεν αποκλείεται να πάρει χρόνο συμμετοχής.


theplayer.gr 


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ