Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Το πρώτο Pc μηδενικής κατανάλωσης

Οι IBM και Infineon μαζί με τα ευρωπαϊκά πανεπιστήμια δημιούργησαν το «Steeper» ένα σχέδιο που αποσκοπεί αφενός να μεγαλώσει τη διάρκεια των μπαταριών και αφετέρου να μειώσει την κατανάλωση των συσκευών.


Σύμφωνα με τον Adrian Ionescu, συντονιστή του project από το Ecole Polytechnique Federale de Lausanne, στόχος είναι να κατασκευάσουν έναν υπολογιστή που θα καταναλώνει μηδαμινή ενέργεια όταν βρίσκεται σε sleep mode (zero-watt PC).

Το σχέδιό τους είναι ύψιστης σημασίας, καθώς η Ευρωπαϊκή Ένωση εκτιμά ότι η κατανάλωση των standby συσκευών αντιστοιχεί στο 10% της συνολικής κατανάλωσης ενέργειας σε σπίτια και επιχειρήσεις!

Στο πλαίσιο του project οι επιστήμονες θα προσπαθήσουν να μειώσουν την ηλεκτρική κατανάλωση και να επεκτείνουν τη διάρκεια ζωής των μπαταριών, χρησιμοποιώντας νανοτεχνολογία. Δηλαδή θα επιχειρήσουν να μειώσουν την τάση λειτουργίας των τρανζίστορ στο μισό!

newsbomb.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...