Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Παρίσι στα πρόθυμα νευρικής κρίσης λόγω χιονιού – 66 οι νεκροί από την κακοκαιρία στην Ευρώπη


Το χιόνι παρέλυσε το Παρίσι, ο Πύργος του Άιφελ έκλεισε για το κοινό, «έκλεισε» το αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκολ και δεκάδες Γάλλοι έμειναν εγκλωβισμένοι στην κίνηση!

Η Γαλλία, όμως, δεν είναι η μοναδική ευρωπαϊκή χώρα που πλήττεται από την κακοκαιρία. Ακόμη τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από το πολικό κρύο στην Πολωνία, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων της κακοκαιρίας που πλήττει την κεντρική και βόρεια Ευρώπη από τα τέλη του Νοεμβρίου στους 66.

Η Place de la Concorde καλυμμένη από χιόνι - ΦΩΤΟ REUTERS
Η Place de la Concorde καλυμμένη από χιόνι - ΦΩΤΟ REUTERS
Την ίδια ώρα, η Ισπανία «βουλιάζει» από τις πλημμύρες και ένα αγόρι πνίγηκε όταν το αυτοκίνητο του πατέρα του έπεσε σε ποταμό που είχε υπερχειλίσει.
Και το Λούβρο στα λευκά - ΦΩΤΟ REUTERS
Και το Λούβρο στα λευκά - ΦΩΤΟ REUTERS
Πρωτεύουσα του... χιονιού το Παρίσι


Το αλάτι δεν ήταν αρκετό για να κρατήσει ανοιχτό τον Πύργο του Άιφελ. Και έτσι αποφασίστηκε να κλείσει για το κοινό μέχρι νεωτέρας. Οι Γάλλοι, πάντως, καλοπέρασαν στο Πεδίο του Άρεως, παίζοντας χιονοπόλεμο και φτιάχνοντας χιονανθρώπους. Που θα ξαναδούν τόσο χιόλι άλλωστε!

Περίπου τις 18:00 ώρα Ελλάδας, οι αρχές αποφάσισαν να κλείσουν και το αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκολ εξαιτίας πυκνής χιονόπτωσης. Για σχεδόν μία ώρα έκλεισαν και οι διάδρομοι προσγείωσης και απογείωσης στο αεροδρόμιο του Ορλύ, ενώ οι πτήσεις εκτελούνται, πλέον, με περίπου 50 λεπτά καθυστέρηση.

Περίπου 20 νομοί της βόρειας Γαλλίας τελούν σε κατάσταση συναγερμού, λόγω των χιονοπτώσεων, ενώ στην πρωτεύουσα έχει απαγορευθεί πρόσκαιρα η διακίνηση των βαρέων φορτηγών οχημάτων.

Στο έλεος του χιονιά παραμένει η Σκωτία. Ο υδράργυρος έφτασε το -20, χιλιάδες οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα αυτοκίνητά τους, τα σχολεία δε λειτούργησαν και οι προβλέψεις των μετεωρολόγων δεν είναι οι πλέον αισιόδοξες.

Θρήνος στην Ισπανία

Ένα 9χρονο αγόρι είναι το τελευταίο θύμα των φονικών πλημμυρών που πλήττουν την Ισπανία. Τα σωστικά συνεργεία ανέσυραν το άψυχο κορμάκι του από τις όχθες του ποταμού Αλκουντια, αφού το αυτοκίνητο του πατέρα του έπεσε στα ορμητικά νερά.

Ο πατέρας του και ο μεγαλύτερος αδερφός του κατάφεραν να σωθούν.

Στην Ανδαλουσία, 3.000 άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, καθώς ο ποταμός Γκενιλ έχει «φουσκώσει» επικίνδυνα!
newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...