Ο «πρέσβης» που έγινε κλητήρας…

Η ομάδα που κάποτε έφερνε βαθμούς και βαθμούς στην Ελλάδα από τις επιτυχίες της στην Ευρώπη, ο Panathinaikos που έκανε περήφανη την Ελλάδα και τα περίφημα «διπλά» του, πέρασαν ανεπιστρεπτί... 
Η φετινή πορεία του «τριφυλλιού» στο Champions League είναι η χειρότερη της ιστορία του, ενώ ισοφάρισε το αρνητικό ρεκόρ της ΑΕΚ του 2003-04.

Ο Παναθηναϊκός του Νίκου Νιόπλια και εσχάτως του Ζεσουάλδο Φερέιρα (ο οποίος ομολογουμένως δεν φέρει ευθύνη) δεν… βλεπόταν στα έξι παιχνίδια των ομίλων και στην ιστορία που είχε γραφτεί με χρυσά γράμματα, προστέθηκε μία κατάμαυρη.

Ο άλλοτε «πρέσβης» τερμάτισε στον 4ο όμιλο 4ος και καταϊδρωμένος με αρνητικό ρεκόρ τερμάτων 2 υπέρ και 13 κατά! Η ΑΕΚ του Ντούσαν Μπάγεβιτς (τότε) είχε τερματίσει τελευταία σε όμιλο με Μονακό, Ντεπορτίβο λα Κορούνια και Αϊντχόφεν, είχε επίσης μαζέψει μόλις 2 βαθμούς, όμως είχε διαφορά γκολ -10 και συγκεκριμένα 1 υπέρ και 11 κατά.

Άξιο αναφοράς είναι πως αυτή είναι και η μοναδική σεζόν που ο Παναθηναϊκός τερματίζει ευρωπαϊκή σεζόν χωρίς νίκη! Επιπλέον, ένα ενδιαφέρον (και ταυτόχρονα ειρωνικό) στατιστικό είναι πως ο Σίντνεϊ Γκοβού πέτυχε το πρώτο τέρμα της ομάδας του μέσα στο «Καμπ Νου» στο 20ο λεπτό και από τότε σιγή!

Αυτό μεταφράζεται σε 520 αγωνιστικά λεπτά χωρίς πανηγυρισμούς, καθώς το γκολ του Καντέ στην Κοπεγχάγη σημειώθηκε μετά τη συμπλήρωση των 90 λεπτών αγώνα. Το γκολ του αμυντικού από το Μάλι όμως, είχε ιστορική σημασία για το «τριφύλλι», καθώς ήταν το 300ο του συλλόγου στα ευρωπαϊκά παιχνίδια!

Εκτός της τραγικής αυτής συγκομιδής για τους «πράσινους», στα αρνητικά προστίθεται η πολύ κακή εμφάνιση σε όλα σχεδόν τα παιχνίδια, εξαιρουμένου εκείνου της Αθήνας κόντρα στη Ρούμπιν Καζάν, όπου θα μπορούσε να είχε πάρει τη νίκη, αλλά το γκολ του Σισέ δεν μέτρησε ποτέ.


theplayer.gr


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ