Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

«Με πίεσαν και κατέθεσα εις βάρος του πατέρα μου…»

«Με πίεσαν και κατέθεσα εις βάρος του πατέρα μου…»
Όλη μέρα σήμερα Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010 κατέθεσε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πύργου, η φερόμενη ως βασική μάρτυρας, δεκαεννιάχρονη κόρη του κατηγορουμένου, για την υπόθεση ανθρωποκτονίας...
...του άτυχου δασοπυροσβέστη Βασιλείου Γκότση από τον νομό Αχαΐας.

Στην έναρξη της διαδικασίας, από την πλευρά των συνηγόρων υπεράσπισης τέθηκε ερώτημα αν θα πρέπει να καταθέσει η συγκεκριμένη μάρτυρας λόγω του κοντινού συγγενικού δεσμού της με τον κατηγορούμενο, με τον ισχυρισμό ότι υπάρχει νομική κάλυψη για αυτό. 

Η σύνθεση του Δικαστηρίου απέρριψε το αίτημα και ο Εισαγγελέας της έδρας ανέφερε ότι νομικά δεν στέκει, διότι η εξέταση της μάρτυρος ξεκίνησε από χθες και δεν είναι νόμιμο να διακοπεί μετέπειτα, τη στιγμή που από την αρχή της υπόθεσης έχει προταθεί η δεκαεννιάχρονη κόρη ως βασική μάρτυρας, όπως αναφέρεται στη δικογραφία.

Και μάλιστα τόνισε ότι κακώς ο ημερήσιος τοπικός τύπος έγραψε κάτι τέτοιο, εκφράζοντας την απορία από πού αντλούνται και δημοσιεύονται τέτοιου είδους πληροφορίες.

Η μάρτυρας εξετάστηκε με πολλές ερωτήσεις από το Δικαστήριο, την πολιτική αγωγή και την υπεράσπιση μέχρι αργά το μεσημέρι και υποστηρίζει ότι, όσα έχει προανακριτικά καταθέσει στο Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και συγκεκριμένα στις 14 Αυγούστου 2009, στοιχεία που ενοχοποιούσαν τον πατέρα της, έγιναν κατόπιν μακροχρόνιων καθημερινών  πιέσεων των πυροσβεστών της συγκεκριμένης υπηρεσίας.

Ο κατηγορούμενος προφυλακίστηκε στις 22 Σεπτεμβρίου 2009, και στις αρχές Οκτωβρίου 2009 η μάρτυρας παρουσιάστηκε και ανακάλεσε την κατάθεσή της στην Ανακρίτρια Πατρών.

Η υπόθεση θα συνεχιστεί αύριο 23 Δεκεμβρίου 2010 με 3 ακόμη μάρτυρες και κατά προτεραιότητα τον προτελευταίο στη σειρά 54ο μάρτυρα που και αυτός θεωρείται σημαντικός  για την εξέλιξη της υπόθεσης.
iliatora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...