Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Διασκεδάζουν την κατάντια στολίζοντας τα σκουπίδια

Τόνοι απορριμμάτων έχουν κατακλύσει τους δρόμους της Αθήνας, δημιουργώντας ένα αποκρουστικό θέαμα αλλά και μια αποπνικτική ατμόσφαιρα, εξαιτίας της δυσοσμίας.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις, υπολογίζεται ότι...



 πάνω από 5.000 τόνοι σκουπιδιών βρίσκονται στοιβαγμένοι γύρω από τους κάδους, με τα τρωκτικά και τις γάτες να κάνουν… πάρτι.

Κάποιοι κάτοικοι, με αρκετή δόση χιούμορ, δεν δίστασαν, μάλιστα, να στολίσουν με λαμπιόνια τα βουνά των απορριμμάτων, καθώς, τέσσερις ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα, το Λεκανοπέδιο μοιάζει με μια τεράστια χωματερή.

Το πρόβλημα εστιάζεται στο γεγονός ότι η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων εξακολουθεί να υπολειτουργεί, αφού δεν έχουν καταβληθεί μέχρι στιγμής τα δεδουλευμένα στους εργαζομένους.

Παράλληλα, όπως επισημαίνει και ο πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής Εργαζομένων στους Δήμους, Θέμης Μπαλασόπουλος, υφίσταται και το πρόβλημα των συμβασιούχων, καθώς άλλοι απολύονται ή πρόκειται να απολυθούν, ενώ το μόνιμο προσωπικό δεν επαρκεί για την αποκομιδή των απορριμμάτων.

Για τα θέματα αυτά, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης προχωρά σήμερα σε στάση εργασίας από τις 12:00 έως τις 15:00. Σημειώνεται, ωστόσο, ότι η απεργία των υπαλλήλων του ∆ήµου Αθηναίων έχει κριθεί ήδη από την περασµένη εβδοµάδα παράνοµη και καταχρηστική.

Βολές κατά του Νικήτα Κακλαμάνη
Σφοδρά πυρά δέχεται ο νυν δήμαρχος Αθηναίων, Νικήτας Κακλαμάνης, τον οποίο οι εργαζόμενοι κατηγορούν για «παλινωδίες», καθώς, παρά τις δεσμεύσεις του, δεν προχωρά στην καταβολή των υπερωριών, που ανέρχονται σε 1,5 εκατ. ευρώ.

Από την πλευρά του, ο νέος δήμαρχος, Γιώργος Καμίνης, έκανε λόγο για «πλήρη κατάρρευση του μηχανισμού καθαριότητας». «Ο τρόπος που οργανώθηκε και διοικήθηκε µέχρι σήµερα αποδείχθηκε πλήρως αναποτελεσµατικός» προσέθεσε.

Σαφείς αιχμές άφησε και ο νεοεκλεγείς περιφερειάρχης, Γιάννης Σγουρός. Μιλώντας στην εκδήλωση της ανάληψης των καθηκόντων του ως προσωρινός πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, δήλωσε: «Ντρέπομαι για το αίσχος των σκουπιδιών. Το θέμα αυτό θα έπρεπε να είχε λυθεί εδώ και χρόνια».

Ο αντίλογος
Την ίδια στιγμή, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Περιβάλλοντος του Δήμου Αθηναίων, Γ. Δημόπουλος, επανέλαβε για ακόμη μία φορά ότι εντός δύο ημερών θα έχει καθαριστεί η πρωτεύουσα από τα σκουπίδια.

Εντούτοις, επεσήμανε ότι όλα αυτά θα κριθούν από το εάν και κατά πόσο θα υπάρξουν νέα προβλήματα σε ό,τι αφορά στη λειτουργία της χωματερής.

zougla.gr 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...