Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

Το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι

Το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι
Ίσως και το πιο σημαντικό τραπέζι της χρονιάς, μιας και το τραπέζι που στρώνουμε την παραμονή είναι το τελευταίο του χρόνου που φεύγει και το πρώτο που υποδέχεται τη νέα χρονιά, κάνοντας τη βραδιά της παραμονής πραγματικά ξεχωριστή. 

Είτε πρόκειται για μια βραδιά με επίσημο χαρακτήρα είτε για μια συγκέντρωση σε πιο χαλαρούς τόνους το πώς θα στρωθεί το τραπέζι έρχεται πάντα να συμπληρώσει και να δέσει με την εικόνα ενός στολισμένου σπιτιού ή ενός αναμμένου τζακιού.

Μια απλή και όμορφη ιδέα για το στολισμό του τραπεζιού είναι η τοποθέτηση στο κέντρο του (αν είναι στρογγυλό) ή κατά μήκος του, σειράς με λαμπάκια- “ψείρες” συνδυασμένα με μια γιρλάντα ή με φαρδιά κορδέλα στα χρώματα που θα ταιριάζουν με το υπόλοιπο ντεκόρ ή και με το σερβίτσιο. Εναλλακτικά μπορούν να τοποθετηθούν κεριά σε σχηματισμό ζικ ζακ, μαζί με μια γιρλάντα.

Για την ολοκλήρωση της χριστουγεννιάτικης εικόνας του τραπεζιού σας, μπορείτε να σκορπίσετε σε όλη του την επιφάνεια χιόνι, που μπορείτε να προμηθευτείτε από καταστήματα εποχιακών ειδών. Οι κόκκινες ή πράσινες πετσέτες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν θα δώσουν έναν ακόμα πιο γιορτινό τόνο, ειδικά αν τις δέσετε με μικρά κλαδάκια ελάτου.

Απλές λεπτομέρειες είναι αυτές που μπορούν να μετατρέψουν το αποψινό σας τραπέζι σε μια πραγματικά ξεχωριστή εορταστική “παράσταση”. Πειραματιστείτε με υλικά, χρησιμοποιήστε ζεστά χρώματα και μη διστάσετε να  διασκεδάσετε την προετοιμασία της διακόσμησης του τραπεζιού που θα φιλοξενήσει τη βασιλόπιτά σας.

Ευχές για μια όμορφη, ζεστή βραδιά και χαρούμενη υποδοχή του νέου χρόνου!

ΣοΡοκΑδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...