Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

Έκοψαν τις ράγες και εκτροχιάστηκε το τραίνο!



Μόνο από τύχη δεν υπήρξε απώλεια ανθρώπινων ζωών το μεσημέρι της Πέμπτης, εξ αιτίας του εκτροχιασμού ενός τραίνου έξω από την πόλη της Κοζάνης, σε ένα σημείο όπου οι ράγες είχαν κάνει… «φτερά»!
Το ευτυχώς χωρίς ούτε τραυματισμό ατύχημα προκάλεσε η δράση των γνωστών συμμοριών, που αδιαφορούν αν θα προκαλέσουν κάποιο σοβαρό δυστύχημα, αρκεί να κλέψουν κομμάτια από ράγες για να τα λιώσουν και να τα πουλήσουν ως μετάλλευμα!
Επιβάτες της ήταν μόνο ο μηχανοδηγός, ο βοηθός του και δύο κλειδούχοι, οι οποίοι ήξεραν πώς να αντιδράσουν, όταν διαπίστωσαν ότι στο 21ο χιλιόμετρο του εσωτερικού δικτύου του Ο.Σ.Ε., στο ύψος του τοπικού διαμερίσματος του Αγίου Δημητρίου, έλειπε ένα μεγάλο κομμάτι από τις σιδηροδρομικές ράγες! Διαφορετικά, μπορεί να υπήρχαν ανθρώπινα θύματα…

Η αμαξοστοιχία δεν πρόλαβε να σταματήσει και εκτροχιάστηκε με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές, όχι όμως και τραυματισμός. 
 
Όπως διαπιστώθηκε, σε απόσταση περίπου 50 μέτρων, άγνωστοι είχαν αφαιρέσει ανά διαστήματα κομμάτια της σιδηροδρομικής γραμμής, χρησιμοποιώντας μηχανή οξυγονοκόλλησης και σύνεργα κοπής σιδήρων τα οποία βρέθηκαν επί τόπου και παραλήφθηκαν από την Ασφάλεια Κοζάνης για δακτυλοσκοπική εξέταση.


Ευτυχώς, η πρώτη αμαξοστοιχία που πέρασε ήταν η υπ’ αριθμόν 206 εμπορική που εκτελούσε διαδρομή εσωτερικού δικτύου και μετέφερε γεννήτρια της Δ.Ε.Η.. 




totefteri
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...