Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

Τα μάζεψαν οι συνδικαλιστές Μετρό-ΗΣΑΠ – Στάσεις εργασίας αντί απεργίας την Πρωτοχρονιά


- Από τις 05:00 έως τις 09:00 και από τις 22:00 ως το τέλος της βάρδιας ακινητοποιημένοι οι συρμοί Μετρό-ΗΣΑΠ
- Είχε προηγηθεί η προσφυγή των διοικήσεων στη Δικαιοσύνη κατά της 24ωρης απεργίας
- Διαβάστε πως θα κινηθούν αύριο και την επόμενη εβδομάδα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Δε θα απεργήσουν τελικά οι εργαζόμενοι σε Μετρό και ΗΣΑΠ την Πρωτοχρονιά. Λίγες ώρες πριν την έλευση του νέου έτους αποφάσισαν να μετατρέψουν την 24ωρη απεργία σε δυο στάσεις εργασίας.

Ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, λοιπόν, η Αθήνα θα μείνει χωρίς Μετρό και Ηλεκτρικό από τις 05:00 έως τις 09:00 και από τις 22:00 μέχρι τη λήξη της βάρδιας. Η απόφαση των σωματείων των εργαζομένων έρχεται μετά την προσφυγή των διοικήσεων Μετρό και ΗΣΑΠ στη Δικαιοσύνη.

«Σημασία δεν έχει να γίνεται απεργία για την απεργία. Είμαστε της άποψης ότι πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη μας τις ανάγκες του συνόλου όσο περισσότερο γίνεται και καλούμε τους κυβερνώντες να πράξουν το ίδιο και να μη ρίχνουν λάδι στη φωτιά, ώστε να μην αναγκαζόμαστε με τη σειρά μας να προβαίνουμε σε ενέργειες που στην ουσία δεν επιθυμούμε», αναφέρουν οι εργαζόμενοι σε ανακοίνωσή τους.

Και θεωρώντας ότι το μήνυμά τους έχει φτάσει ήδη στους αποδέκτες του, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε στάσεις εργασίας και όχι σε 24ωρη απεργία.

Από εκεί και πέρα, την πρώτη μέρα του 2011 λεωφορεία, τρόλεϊ και προαστιακός θα λειτουργήσουν κανονικά, ενώ οι εργαζόμενοι στο τραμ αποφάσισαν να κάνουν 4ωρη στάση εργασίας από τις 4 τα ξημερώματα του Σαββάτου, έως τις 8 το πρωί.

Δεδομένου ότι σήμερα Παρασκευή, παραμονή Πρωτοχρονιάς, τα αστικά μέσα μεταφοράς θα αποσύρονται σταδιακά από την κυκλοφορία από τις 22:30, Μετρό και ΗΣΑΠ θα επιστρέψουν σε... δράση το πρωί της Κυριακής, 2 Ιανουαρίου.

Στάσεις εργασίας και του... χρόνου

Κινητοποιήσεις όμως είναι προγραμματισμένες και την επόμενη εβδομάδα, όταν οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας.

Τη Δευτέρα 3 Ιανουαρίου τα λεωφορεία θα κινηθούν από τις 9:00 το πρωί έως τις 9:00 το βράδυ.

Την Τετάρτη 5 Ιανουαρίου δε θα κυκλοφορούν από τις 12:00 το μεσημέρι έως τις 4:00 το απόγευμα.

Τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου δε θα κυκλοφορήσουν από τις 11:00 το πρωί έως τις 4:00 το απόγευμα.
newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...