Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

Χριστουγεννιάτικο δέντρο με οικολογικά υλικά

Χριστουγεννιάτικο δέντρο με οικολογικά υλικά
Το τερπνό μετά του ωφελίμου συνδύασαν τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου στα Καλυβάκια της Ολυμπίας όπου για δεύτερη συνεχή χρονιά στόλισαν οικολογικό χριστουγεννιάτικο δέντρο.
Το δέντρο είναι τοποθετημένο στην πλατεία του χωριού και είναι εξ ολοκλήρου φτιαγμένο από υλικά που ανακυκλώνονται. Όμως το πιο σημαντικό είναι πως η ηλεκτροδότηση των λαμπτήρων είναι από ηλιακή ενέργεια (φωτοβολταϊκά πλαίσια)! «Αλιεύσαμε» το πολύ ενδιαφέρον αυτό θέμα από το pyrgos-news.blogspot.com επειδή πρόκειται για μια ενέργεια με πολύ δυνατό συμβολισμό (http://pyrgos-news.blogspot.com/2010/12/blog-post_558.html).

Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας σε συνδυασμό με την οικολογική συνείδηση που αποκτά σιγά σιγά η κοινωνία, ακόμη και στην ύπαιθρο, όπου η φύση είναι ακόμη ανεπηρέαστη από τις έντονες κλιματικές αλλαγές, πρέπει να γίνουν επιλογή ζωής.

Μακάρι λοιπόν να δούμε κάτι αντίστοιχο και σε μεγάλους δήμους, εκεί που η κατανάλωση ρεύματος για χριστουγεννιάτικες γιρλάντες φτάνει τις αρκετές χιλιάδες κιλοβατώρες κάθε Χριστούγεννα.
iliatora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...