Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

«Λιώστε» από ευχαρίστηση κάνοντας σκι!

Οι γιορτές έφτασαν αλλά και οι ημέρες ξεκούρασης! Οι λάτρεις του χιονιού θα ξεκινήσουν τις εξερευνήσεις τους στα
χιονοδρομικά κέντρα όλης της χώρας, που είναι έτοιμα να τους υποδεχτούν.
Για το ρεβεγιόν μπορούν να απολαύσουν νυχτερινό σκι παρέα με Αι Βασίληδες και πυροτεχνήματα!


Οι υπεύθυνοι των χιονοδρομικών κέντρων έχουν προγραμματίσει πολλές εκπλήξεις και νέες υπηρεσίες για όσους επιλέξουν να περάσουν τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στα βουνά, παρά τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Τα πρώτα μηνύματα για την παρουσία του κόσμου είναι θετικά, καθώς παρά την οικονομική κρίση είναι αυξημένη η ζήτηση στις κρατήσεις των δωματίων, σε ξενοδοχεία και παραδοσιακούς ξενώνες.
Χιονοδρομικό κέντρο Καϊμακτσαλάν

Το Καϊμάκτσαλαν αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα χιονοδρομικά θέρετρα της Ελλάδας.
Λόγω της απόστασής του από τις μεγάλες πόλεις, κυριαρχεί ησυχία και ηρεμία, ενώ παράλληλα αποτελεί και μια ιδιαίτερη περιοχή λόγω του φυσικού πλούτου του.

Το χιόνι έχει ήδη στρωθεί και οι 13 χιονοδρομικές πίστες είναι έτοιμες και περιμένουν μικρούς και μεγάλους να διασκεδάσουν.

Χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού

Αποτελεί κέντρο αναψυχής, βρίσκεται κοντά στην πόλη της Αράχοβας που διαθέτει πολλές ταβέρνες, ξενοδοχεία και καταστήματα για σουβενίρ.

Είναι από τα χιονοδρομικά που αναπτύσσονται ραγδαία, χωρίς όμως να χάσει η περιοχή τις παραδόσεις της.

Όσοι επιλέξετε το χιονοδρομικό θέρετρο του Παρνασσού μπορείτε να μείνετε στην Αράχωβα ή στους Δελφούς.

Χιονοδρομικό κέντρο Καρπενησίου

Το Καρπενήσι με το χιονοδρομικό του κέντρο και τα γύρω χωριά, όπως επίσης το μοναστήρι στον Προυσσό είναι αληθινά μοναδικοί χειμερινοί προορισμοί.

Το Χιονοδρομικό Κέντρο βρίσκεται σ' ένα οροπέδιο του Βελουχιού, σε υψόμετρο 1840 μ., που απέχει 12 χλμ. από την πόλη του Καρπενησίου.

Διαθέτει 9 πίστες διαφόρων επιπέδων δυσκολίας, σαλέ με δωμάτια δυνατότητας 100 ατόμων, αλλά και εστιατόριο και μπαρ για λίγες ζεστές στιγμές με την παρέα σας!

Χιονοδρομικό κέντρο Φαλακρο

Είναι το μεγαλύτερο κέντρο της Μακεδονίας, βρίσκεται στα όρια του Δήμου Νευροκοπίου και απέχει 42 χλμ από την πόλη της Δράμας.

Ιδανικός προορισμός και για αυτούς που τους αρέσει η πεζοπορία καθώς η περιοχή αυτή αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς τουριστικούς προορισμούς της περιοχής λόγω της ποικιλίας πάνω από 500 ζωικών και των φυτικών ειδών.

Διαθέτει 20 πίστες για τις… βόλτες με τα χιονοπέδιλα και 3 σαλέ.

Μια επίσκεψη στο βουνό δίνει την ευκαιρία σε όλους για ανανέωση και χαλάρωση από τους ρυθμούς τις καθημερινότητας, κοντά στη φύση σε ένα όμορφο χιονισμένο τοπίο.

Χιονοδρομικό κέντρο Σελίου

Είναι ένα από τα κοσμικότερα χιονοδρομικά κέντρα της Βορείου Ελλάδας και προσελκύει εκατοντάδες επισκέπτες.

Απέχει 24 χιλιόμετρα από τη Βέροια σε υψόμετρο 1530μ και διαθέτει 19 χιονοδρομικές πίστες διάφορου βαθμού δυσκολίας, εκ των οποίων 4 είναι πράσινες (για αρχάριους), 7 μπλε (για μεσαίους) και 7 μαύρες (για επαγγελματίες σκιέρ) και 2 lang lauf.

Στο χιονοδρομικό θέρετρο λειτουργούν 7 αναβατήρες, 1 τελεφερίκ με καθίσματα και 6 για σκιέρ.

Χιονοδρομικό κέντρο «3-5 Πηγάδια»

Το χιονοδρομικό κέντρο "3-5 Πηγάδια" βρίσκεται στην δυτική πλευρά του όρους Βέρμιου, και σε απόσταση μόλις 17 χλμ από την πόλη της Νάουσας.

Τα πυκνά δάση που περιβάλουν τις εγκαταστάσεις του κέντρου δημιουργούν εικόνες μοναδικής αισθητικής, ενώ το χιονισμένο τοπίο υπόσχεται στους λάτρεις του σκι αξέχαστες ώρες διασκέδασης.

Στα 3 – 5 Πηγάδια λειτουργούν συνολικά 5 πίστες σκι. Από αυτές 1 πίστα είναι για αρχάριους, 2 μέτριας δυσκολίας και 2 δύσκολες.

Καλές γιορτές και καλή διασκέδαση!
newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...