ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΑΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ BLOG ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ

ΠΡΟΣΟΧΗ ιστότοπός μας έχει ενημερωτικό χαρακτήρα.Σε αυτόν δημοσιεύουμε ειδήσεις από όλη την Ελλάδα και τον κόσμο ειδήσεις χαρούμενες και λυπηρές που αφορούν το χωριό μας, ρεπορτάζ και δελτία τύπου που δεχόμαστε, χωρίς όμως να φέρουμε την ευθύνη για αυτά καθώς δεν προέρχονται από δική μας έρευνα που δεν είναι δημοσιογραφική αλλά από τον κόπο και την δημοσιογραφία σωστών και εμπείρων δημοσιογράφων κυρίως της Ηλείας .Σε όλα τα παραπάνω υπάρχει πάντα ενεργός σύνδεσμος (αν πρόκειται για αναδημοσίευση) που παραπέμπει στην πρωτότυπη δημοσίευση.Εάν κάποιος θεωρεί ότι θίγεται ή προσβάλεται ή {{ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΤΑΙ }}από το περιεχόμενο κάποιων άρθρων μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail neohorikillinis@gmail.com για να μας εκθέσει τις αντιρρήσεις του.Την κύρια και αποκλειστική ευθύνη για τις αναδημοσιεύσεις την έχουν οι πηγές αυτών και σε αυτούς μπορείτε να απευθυνθείτε. ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα σχόλια που δημοσιεύονται από κάτω εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "neohorikillinis.blogspot.com" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Παρασκευή, 24 Δεκεμβρίου 2010

Κάθε πόλη στο τραπέζι μας

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΕΜΙΣΤΗ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ

Υλικά:

# 1 γαλοπούλα (6 κιλά)
# 100 γραμ. κιμά (3 ζώα χοιρινό, μοσχαρίσιο, αρνίσιο)
# 1-2 κουταλιές ελφίνο για σωτάρισμα
# 1 κρεμμύδι μεγάλο (για σωτάρισμα-τριμμένο)
# 1 φλυτζ. κρασί (τα πάντα εκτός γλυκού, ρετσίνας) για σβήσιμο
# 1 κιλό κάστανα (τα ψήνεις ή τα βράζεις πρώτα)
# 2 χούφτες σταφίδα ξανθή
# 2 χούφτες καρύδια (ψύχα)
# 3 ξινόμηλα (κομμένα σε κυβάκια)
# 100 γραμ. κουκουνάρι
# 0,5 φλιτζ. ρύζι
# 4 κιλά μικρές στρογγυλές πατατούλες
Εκτέλεση:

* Αλατοπιπερώνουμε μέσα-έξω, γέμισμα, ράψιμο και αλείφουμε με ελφίνο.

* Ψήνουμε αποβραδυς (24.00-7,8 το πρωί) στους 100 βαθμούς. Στο ταψί βάζουμε λίγο νεράκι και σκέπασμα με αλουμινόχαρτο όλο το ταψί.

* Το πρωί ξεσκεπάζεις (ρίχνεις πατάτες και θερμοκρασία 200 βαθμούς-250) να πατάει κάτω στη σχάρα έως ότου ψηθούν οι πατάτες (αν αρπάξει η γαλοπούλα ξανά σκέπασμα.

i-diadromi

Δεν υπάρχουν σχόλια: