Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

Χριστούγεννα με συνθήκες Πάσχα

Χριστούγεννα με συνθήκες Πάσχα
Διαβάστε σχετικά άρθρα
Συνθήκες που θυμίζουν περισσότερο Πάσχα, με έντονη μεταφορά σκόνης από την Αφρική, θυελλώδεις ανέμους και υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, καταγράφηκαν σήμερα Παραμονή Χριστουγέννων με τον υδράργυρο να ξεπερνά και τους 21 βαθμούς Κελσίου.
Όπως και πέρυσι έτσι και φέτος υψηλές θερμοκρασίες καταγράφηκαν παραμονή των Χριστουγέννων με την θερμοκρασία στην Αρχαία Ολυμπία να φτάνει τους 21,4 βαθμούς Κελσίου. Στις υπόλοιπες περιοχές καταγράφηκαν 20,8 στην Ζαχάρω, 20,4 στην Ωλένη και 20,2 βαθμοί στην Αμαλιάδα.

Σημαντική ενίσχυση παρουσίασαν οι νοτιοανατολικοί άνεμοι σε στεριά και θάλασσα με τις ριπές να φτάνουν στο Κατάκολο τα 8 μποφόρ και στην ορεινή Ανδρίτσαινα και τα 9 μποφόρ.

Ψεκάδες (πολύ ασθενείς τοπικές βροχές) σημειώθηκαν στο νομό χωρίς όμως να "συγκινήσουν" τα βροχόμετρα.

Η προγνωσιμότητα τις τελευταίες ημέρες είναι αρκετά χαμηλή. Για αύριο Χριστούγεννα τα νεότερα στοιχεία μειώσαν εκ νέου τις βροχοπτώσεις.

Έτσι σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία δεν περιμένουμε αξιόλογα φαινόμενα - λίγες ασθενείς τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες στα πιο βορειοδυτικά τμήματα του νομού.

Ασθενείς τοπικές βροχές φαίνονται από αργά το βράδυ προς Κυριακή, δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων, χωρίς μέσα στην ημέρα την Κυριακή να εκδηλώνονται και πάλι αξιόλογα φαινόμενα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα φτάσει τους 17 με 18 βαθμούς Κελσίου. Τις νυχτερινές ώρες θα παραμείνει ο υδράργυρος σε υψηλά επίπεδα των 14 με 15 βαθμών Κελσίου.

Τα τελευταία στοιχεία θέλουν αξιόλογες βροχοπτώσεις την Δευτέρα, η προγνωσιμότητα όμως είναι αρκετά κακή και η εικόνα για αυτή την εξέλιξη δεν είναι ξεκάθαρη.

Επιμέλεια πρόγνωσης: Θεόδωρος Κονδύλης
iliatora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...