Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

Πυροβόλησαν μετασχηματιστή ΔΕΗ

Πυροβόλησαν μετασχηματιστή ΔΕΗ
Για περισσότερες από πέντε ώρες ολόκληρη η περιοχή του Αλιβερίου στη Νέα Ιωνία παρέμενε χωρίς ρεύμα.

 
Η συνοικία βυθίστηκε στο σκοτάδι και οι κάτοικοι της περιοχής, εκτός από το ότι υποχρεώθηκαν να αναζητήσουν λάμπες πετρελαίου, ξύλιασαν κιόλας, αφού εξαιτίας της διακοπής ηλεκτροδότησης τα περισσότερα σπίτια έμειναν από θέρμανση.

Γύρω στις 10 το βράδυ δόθηκε από τα συνεργεία της ΔΕΗ ρεύμα στο 95% της συνοικίας, ενώ σήμερα θα αποκατασταθεί η βλάβη και στο υπόλοιπο κομμάτι, καθώς πρέπει να γίνει ειδική παρέμβαση για λόγους ασφαλείας.

Η διακοπή ρεύματος σημειώθηκε στις 5 το απόγευμα. Άγνωστοι πυροβόλησαν τον κεντρικό μετασχηματιστή της ΔΕΗ στην περιοχή με αποτέλεσμα η ζημιά να είναι εκτεταμένη. Τα συνεργεία της επιχείρησης έσπευσαν να αποκαταστήσουν την βλάβη στο σταθμό, όπου βρέθηκαν και οι κάλυκες, χρειάστηκε ωστόσο αρκετή ώρα προκειμένου να διαπιστωθεί τι ακριβώς έχει συμβεί.

Οι κάτοικοι της περιοχής ήταν ανάστατοι, καθώς η πτώση της θερμοκρασίας με την πάροδο των ωρών μετέτρεψε τα περισσότερα σπίτια ελλείψει θέρμανσης σε «κατάψυξη» με αποτέλεσμα πολλοί να αναγκαστούν να μεταφερθούν σε συγγενικά σπίτια για να γλυτώσουν την ταλαιπωρία.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στη συνοικία Αλιβερίου δεν είναι η πρώτη φορά που σημειώνεται ανάλογη βλάβη. Είναι γνωστή άλλωστε η ταλαιπωρία των κατοίκων από τα «τεχνάσματα» αθιγγάνων της περιοχής, που συχνά βάζουν «στόχο» τους στύλους της ΔΕΗ και τους μετασχηματιστές, προκαλώντας βλάβες μεγάλης έκτασης όπως η προαναφερθείσα.
24oro

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΨΥΧΟΓΙΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ: Πρόεδρος πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ (των Βαϊων ) 28-4-2024

 Κατόπιν εντολής της πρόεδρου του ΔΣ του πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου Κα Χρυσούλα Ψυχογιού  γίνεται η εξής ανάρτηση στο site του χωριού μ...