Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Ζ. ΖΟΥΠΗΣ: "ΤΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΣΧΙΣΤΟΥ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ"

ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΖΟΥΠΗΣΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ, Ζ. ΖΟΥΠΗ

Ιδιαίτερα αποκαλυπτική παρέμβαση έκανε ο Δημοτικός Σύμβουλος Ζαχαρίας Ζούπης στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κερατσινίου-Δραπετσώνας. Η παρέμβαση αφορούσε την οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Νεκροταφείο Σχιστού ,κατάσταση που δημιουργεί βάσιμες ανησυχίες στους εργαζόμενους στο χώρο για τη δυνατότητα πληρωμής τους μέσα στους επόμενους μήνες.
 

Όπως ενημέρωσε το σώμα ο Ζαχαρίας Ζούπης ,κατά την προεκλογική περίοδο το Σωματείο Εργαζομένων στο Νεκροταφείο ζήτησε συνάντηση με όλες τις παρατάξεις και τους υποψηφίους Δημάρχους Κερατσινίου. Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε συνάντηση με αντιπροσωπεία της ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ με επικεφαλής τον Αλέκο Χρυσό ,στην οποία συμμετείχαν κι άλλα στελέχη ανάμεσα στα οποία και ο ίδιος ,όπως και ο Γιώργος Χάσκας με τους εργαζομένους.

Στη συνάντηση αυτή οι εργαζόμενοι εξήραν το έργο της προηγούμενης Διοίκησης με Πρόεδρο τον πρώην Δήμαρχο Μοσχάτου Ταξιάρχη Παπαντώνη ,ενώ άσκησαν σκληρή κριτική στη Διοίκηση των τελευταίων τεσσάρων χρόνων με Πρόεδρο τον Κανέλο Λάλο. Η κριτική εστιάστηκε στο γεγονός ,ότι πριν από τέσσερα χρόνια το Νεκροταφείο διέθετε αποθεματικό ύψους 1,2 εκατομμύρια ευρώ, ενώ σήμερα αυτό έχει φτάσει σχεδόν στο μηδέν.
 
Οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν κακοδιαχείριση ,σπατάλη πόρων ,συνεχείς αναθέσεις και εξέφρασαν το φόβο τους ότι σύντομα δε θα μπορούν να πληρωθούν, οπότε και θα αντιδράσουν με κλείσιμο του Νεκροταφείου.

«Πέρασαν από τότε δύο μήνες. Οι Δημοτικές Εκλογές ,το μεταβατικό στάδιο που βρεθήκαμε δεν ευνόησε μια συγκροτημένη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο» σημείωσε ο Ζαχαρίας Ζούπης. Και τόνισε : «Δεν μπορούμε να κλείσουμε τα μάτια σε αυτό το πρόβλημα που μπορεί να σκάσει ανά πάσα στιγμή με παρενέργειες στους πολίτες και στους εργαζόμενους. 
 
Θα πρέπει στο αμέσως επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο να συζητήσουμε το θέμα με την παρουσία του Σωματείου Εργαζομένων και του Προέδρου του Δ.Σ. του Συνδέσμου κ.Κανέλου Λάλου ,για να δούμε τι συμβαίνει και τι πρωτοβουλίες πρέπει να αναλάβουμε».

Η πρόταση έγινε δεκτή και το θέμα θα τεθεί σε επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Σε κάθε περίπτωση πάντως, δημιουργήθηκε ανησυχία.




ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΖΟΥΠΗΣ
Δημοτικός Σύμβουλος Κερατσινίου-Δραπετσώνας
Κερατσίνι 19-01-2011

Τηλ: 6944615031 ,210-4328401

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...