Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Όταν λέμε κλέβουν τα πάντα…


… εννοούμε τα πάντα. Μέχρι και... ρεύμα! Κατά τ' άλλα,οι κλοπές σε εξωλέμβιες τείνουν να εξελιχθούν σε μάστιγα στην περιοχή μεταξύ Βαρθολομιού και Κυλλήνης, ενώ ως και κλοπή διαγνωστικού από συνεργείο καταγράφηκε.
Μήνυση κατά κατοίκου στον Πύργο κατέθεσε για λογαριασμό της ΔΕΗ, ο διευθυντής της υπηρεσίας. Ο λόγος ήταν η «ρευματοκλοπή».

Ο κάτοικος είχε παραβιάσει τον μετρητή της ΔΕΗ, είχε κόψει και τις σφραγίδες και στο τέλος είχε μπλοκάρει και το δίσκο του μετρητή. Έτσι από τις 30 Αυγούστου έως τις 7 Δεκεμβρίου 2010, ο μετρητής είχε «χάσει» το μέτρημα για 990 κιλοβατώρες. Στη ΔΕΗ έκαναν λογαριασμό και είχαν χάσει 290 ευρώ και 46 λεπτά.

Μετά τις εξωλέμβιες μηχανές που έκλεψαν σε Βαρθολομιό, Λυγιά και Γλύφα, νέο περιστατικό καταγράφηκε στο Νιοχώρι Κυλλήνης. Οι δράστες δεν σταμάτησαν στην περίφραξη, την ξήλωσαν και πέρασαν στα ενδότερα. Εκεί συνάντησαν το «Γεράσιμο», το σκάφος που είχε πάνω του την εξωλέμβια, την οποία και πήραν. Ήταν μια Suzuki των έξι ίππων και η αξία της φτάνει τα 1.800 ευρώ.

Στου Παπακασελά στην Αμαλιάδα, οι κλέφτες βρήκαν στόχο σε εγκαταλελειμμένο κτίριο. Έκοψαν την περίφραξη, έσπασαν το τζάμι του φεγγίτη, έκοψαν τα κάγκελα και ξήλωσαν τον ηλεκτρολογικό πίνακα και τα καλώδια, ενώ άρπαξαν και μια κεντρόφυγα μαζί με το «σπιράλ» της. Και ο «λογαριασμός» 5.000 ευρώ...

Σε περιοχή της Κρέστενας, άγνωστοι μπήκαν μέσα σε συνεργείο αφού παραβίασαν τη σιδερένια καγκελόπορτα. Πήραν το κομπιούτερ που ήταν εγκατεστημένο το διαγνωστικό πρόγραμμα, αξίας 3.600 ευρώ, αλλά δεν έμειναν εκεί. Στο συνεργείο υπήρχε και το αυτοκίνητο ενός πελάτη. Σκέφτηκαν να το «ξαλαφρώσουν» και αυτό και έτσι πήραν τον ενισχυτή αξίας 1.500 ευρώ.

Στη Γαστούνη μπήκαν σε οδοντιατρείο, όχι για σφράγισμα, αλλά για ξάφρισμα! Πήραν το λάπτοπ του οδοντογιατρού και 70 ευρώ που υπήρχαν στο συρτάρι.

Στα Βυτινέϊκα Πύργου διέρρηξαν αγροικία και -σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες του iliatora.gr- πρέπει να... πρόκοψαν! Μια ραδιοτηλεόραση δύο ιντσών, μια κουζίνα «μισότυφλη» (μόνο με δυο μάτια δηλαδή), ένα ραδιόφωνο, ένα πάπλωμα και μερικά τρόφιμα, συνολικής αξίας... 100 ευρώ.

Στην Αμαλιάδα από ίντερνετ καφέ, κάποιος «πονηρός» και ελαφροχέρης άρπαξε ένα κινητό τηλέφωνο πάνω από την μπάρα, αξίας 200 ευρώ.

Στον Πύργο, έσπασαν μέρα μεσημέρι τη τζαμαρία καταστήματος, που βρίσκεται στον ημιώροφο πολυκατοικίας και πήραν από την ταμειακή μηχανή 100 ευρώ.
iliatora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...