Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Αγρότες, μόνοι, ψάχνουν για… εισόδημα



Σε απόγνωση έχουν περιέλθει πολλοί παραγωγοί της Ηλείας καθώς οι καλλιέργειές τους καταστράφηκαν σχετικά πρόσφατα από τις πλημμύρες και τον παγετό. Όπως αποκαλύπτει σήμερα στην…
…εφημερίδα «Πρώτη» ο πρώην αντινομάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και περιφερειακός σύμβουλος Ηλείας Νίκος Μιχαλόπουλος οι ζημιές στα κηπευτικά, τα εσπεριδοειδή, τις ελιές κ.λπ., σύμφωνα με τις πρώτες  εκτιμήσεις, θα ξεπεράσουν το 1.000.000 ευρώ ενώ έχουν υποβληθεί 1.400 δηλώσεις παραγωγών οι οποίοι ελπίζουν σε αποζημίωση.

Ακόμη, έχουν υποβληθεί 1.200 αιτήσεις για ζημιές στην πατάτα, που αφορούν σε έκταση 17.000 στρ. Μοναδική ελπίδα πλέον του αγροτικού κόσμου  είναι οι γρήγορες και αντικειμενικές αποζημιώσεις έτσι  ώστε να αναπληρωθεί το χαμένο εισόδημα. Στις δηλώσεις του ο κ. Μιχαλόπουλος αναφέρει:

«Αυτή την περίοδο εργάζονται στην Ηλεία 10 γεωπόνοι με στόχο να έχουν ολοκληρωθεί οι εκτιμήσεις μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου. Αυτό δεν σημαίνει κατά τη γνώμη μου ότι και η πληρωμή των δικαιούχων θα είναι άμεση, δεδομένου ότι το προσωπικό στον ΕΛΓΑ είναι ελάχιστο και για να γραφούν και να σταλούν τα πορίσματα στον ΕΛΓΑ, πρέπει οι γεωπόνοι να σταματήσουν τις εκτιμήσεις.

Γι’ αυτό είναι επιτακτική ανάγκη να προχωρήσει με γρήγορες διαδικασίες η πρόσληψη των γεωπόνων που είχε εξαγγείλει ο ΕΛΓΑ, με στόχο να επισπευτούν οι πληρωμές».
iliatora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΨΥΧΟΓΙΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ: Πρόεδρος πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ (των Βαϊων ) 28-4-2024

 Κατόπιν εντολής της πρόεδρου του ΔΣ του πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου Κα Χρυσούλα Ψυχογιού  γίνεται η εξής ανάρτηση στο site του χωριού μ...