Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Εργατικό δυστύχημα στη Λάρκο


Καταπλακώθηκε από βράχους 54χρονος χειριστής

Τραγικό τέλος για τον 54χρονο Σταύρο Παππά, ο οποίος έχασε τη ζωή του την περασμένη Κυριακή, κατά τη διάρκεια εργασιών στο εργοτάξιο επεξεργασίας αδρανών υλικών της Λάρκο, στην περιοχή Κοντοδεσπότι της Εύβοιας.

Το περιστατικό συνέβη, όταν ο άτυχος 54χρονος προσπαθούσε να καθαρίσει ένα σιλό. Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, καταπλακώθηκε από βράχους και εγκλωβίστηκε στο σημείο, όπου κι άφησε την τελευταία του πνοή.

Σύμφωνα με καταγγελίες του εργατικού κέντρου Εύβοιας, ο 54χρονος ήταν αδήλωτος και ανασφάλιστος, ενώ ο εργοδότης του δεν τηρούσε τα στοιχειώδη μέτρα και τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας.

Σε ανακοίνωσή του, ο Δημήτρης Στρατούλης του ΣΥΝ, αναφέρει: «Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια στην οικογένεια του θανόντος εργάτη και καλούμε την αρμόδια Επιθεώρηση Εργασίας, την Επιθεώρηση Μεταλλείων και Λατομείων Νοτίου Ελλάδας καθώς και τον εισαγγελέα να διερευνήσουν άμεσα τις συνθήκες του θανατηφόρου εργατικού ατυχήματος και να καταλογίσουν τις ποινικές και αστικές ευθύνες καθώς και αυστηρές ποινές σε όσους και εκεί που πρέπει».
newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...