Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Τα chopsticks γίνονται πάλι δέντρα!

Perierga.gr - Τα chopsticks γίνονται πάλι δέντραΜπορεί το νεκρό ξύλο να επανέλθει στη ζωή; Φυσικά όχι, μπορεί όμως να ξαναπάρει τη μορφή δέντρου.


Αυτό είναι το σύνθημα μιας προωθητικής καμπάνιας της  Greenpeace για να βοηθήσει τους ανθρώπους να καταλάβουν της φυσική καταστροφή που προκαλείται από τα εκατομύρια δέντρα που κόβονται για να μετατραπούν σε ξυλάκια φαγητού (chopsticks).

Διακόσιοι εθελοντές από πανεπιστήμια του Πεκίνου ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Greenpeace και συγκέντρωσαν 80.000 χρησιμοποιημένα chopsticks, από εστιατόρια της κινεζικής πρωτεύουσας.

Αφού τα καθάρισαν, τα χρησιμοποίησαν για να δημιουργήσουν 4 δέντρα κάτω από τις οδηγίες του καλλιτέχνη Xu Yinhai.  Ήταν μια ιδιαίτερα κοπιαστική ερτγασία με την οποία η Greenpeace ελπίζει να ευαισθητοποιήσει τους Κινέζους ώστε να είναι πιο προσεκτικοί στην κατανάλωση των φυσικών πρώτων υλών.

Σύμφωνα με στοιχεία του κινεζικού υπουργείου δασών, η χώρα παράγει 57 δισ. ζεύγη chopsticks κάθε χρόνο, τα οποία απαιτούν 1.18 εκατομύρια τ.μ. δασών. Μιας και η Κίνα έχει περιορισμένες πηγές ξύλου οιΚινέζοι πρέπει να αναρωτηθούν αν αξίζει η θυσία 3,8 εκατομυρίων δέντρων το χρόνο για κάτι που απλά θα πετάξουν μετά από ένα γεύμα.

Τα δέντρα από chopsticks τοποθετήθηκαν στις 20 Δεκεμβρίου του 2010 σε ένα από τα δημοφιλ’έστερα εμπορικά κέντρα του Πεκίνου και σχεδιάζεται να εκτεθούν σε διάφορα πανεπιστήμια και εκθέσεις της πόλης.

Perierga.gr - Τα chopsticks γίνονται πάλι δέντρα
Perierga.gr - Τα chopsticks γίνονται πάλι δέντρα
Perierga.gr - Τα chopsticks γίνονται πάλι δέντρα
Perierga.gr - Τα chopsticks γίνονται πάλι δέντρα
Perierga.gr - Τα chopsticks γίνονται πάλι δέντρα
periergos
VN:F [1.9.3_1094]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...