Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Έρχονται απολύσεις και στους δήμους!


Έρχονται απολύσεις και στους δήμους!
Μπροστά στο φάσμα ενός μεγάλου κύματος απολύσεων βρίσκεται η τοπική αυτοδιοίκηση καθώς σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση σκοπεύει να προχωρήσει σε εκκαθαρίσεις κρατικοδίαιτων θέσεων εργασίας που θα θεωρηθούν πλεονάζουσες.

Όπως αναφέρει σε εκτενές ρεπορτάζ το «Πρώτο Θέμα» υπάρχει  σχέδιο περικοπής 15.000 αρχικών θέσεων που κρίνονται χαμηλής αποδόσεως και παραγωγικότητας στους ΟΤΑ.
Οι απολύσεις θα γίνουν με γνώμονα το σχέδιο απογραφής των υπαλλήλων που εργάζονται στον δημόσιο τομέα και στην αυτοδιοίκηση, το οποίο ολοκληρώθηκε το περασμένο καλοκαίρι.

Ήδη στο Μέγαρο Μαξίμου και στο γραφείο της αντιπροεδρίας έχουν έλθει τα πρώτα αναλυτικά στοιχεία της ηλεκτρονικής απογραφής του δημόσιου τομέα (το Δημόσιο, τους ΟΤΑ α' και β' βαθμού και τα ΝΠΔΔ). Τα αποτελέσματα, λίγο ως πολύ αποδεικνύουν πως περισσότερες από 25.000 τουλάχιστον θέσεις εργασίας (ενδεχομένως ο αριθμός να μεγαλώσει κι άλλο μέσα στις επόμενες ημέρες), ουσιαστικά είναι «άνευ αντικειμένου».

Με βάση αυτά αναμένεται να γίνουν και οι «εκκαθαρίσεις», οι οποίες δεν θα αφήσουν ανεπηρέαστους και τους δήμους της Ηλείας.

Μεταξύ άλλων θα ελεγχθεί με ποιο τρόπο προσελήφθησαν οι υπάλληλοι και για ποιες θέσεις και αν οι συγκεκριμένες θέσεις έχουν αποδοτικότητα στην συνολική λειτουργία των ΟΤΑ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε πολλές περιπτώσεις υπάλληλοι προσελήφθησαν σε δήμους για την υπηρεσία καθαριότητας αλλά αργότερα εντάχθηκαν σε διοικητικές θέσεις ως υπάλληλοι γραφείου!

Τα μέτρα αυτά που δεν έχουν ιστορικό προηγούμενο στη χώρα, αναμένεται να παρθούν με στόχο να διασφαλίσει η κυβέρνηση τη λήψη της τρίτης δόσης του δανείου, στέλνοντας το μήνυμα στους δανειστές της ότι υλοποιεί τις προϋποθέσεις που οι ίδιοι ουσιαστικά θέτουν.
iliatora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...