Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Απόρθητο κάστρο ο Άρης και απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι

0-0 στο “Κλ.Βικελίδης” και ελπίδες πρόκρισης

Αήττητος από το 1968 στο Χαριλάου
Ο Άρης διατήρησε και απέναντι στην πανίσχυρη Μάντσεστερ Σίτ
ι το αήττητο στο Χαριλάου σε ευρωπαϊκές αναμετρήσεις από το 1968! Με το 0-0 απέναντι στην αγγλική ομάδα, μετά από πολύ καλή εμφάνιση κυρίως ανασταλτικά, συμπλήρωσε 26 σερί ευρωπαϊκούς αγώνες χωρίς ήττα στο γήπεδο του. Η ρεβάνς θα διεξαχθεί την Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου στο Μάντσεστερ και ο Άρης προκρίνεται στους “16” του Γιουρόπα Λιγκ με οποιαδήποτε ισοπαλία που θα έχει γκολ.

Εξαιρετικά στημένος στον αγωνιστικό χώρο, ο Άρης επέβαλε από την αρχή το ρυθμό του. Δεν άφησε σε κανένα σημείο τη Μάντσεστερ Σίτι να κάνει το παιχνίδι της και είναι χαρακτηριστικό ότι η αγγλική ομάδα μόλις σε δύο περιπτώσεις απείλησε πολύ σοβαρά την εστία του Σηφάκη.

Ο Έλληνας γκολκίπερ, πάντως, όποτε χρειάστηκε πραγματοποίησε εξαιρετικές επεμβάσεις.
Πρίττας, Φατί και Τόχα έκοβαν και έραβαν εξαιρετικά στη μεσαία γραμμή, τη στιγμή που για μία ακόμα φορά ο Νέτο ήταν πολύ καλός σε θέση δεξιού χαφ, βοηθώντας τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά.

Η Μάντσεστερ Σίτι από την πλευρά της «εγκλωβίστηκε» στον αργό ρυθμό του Άρη και αντιμετώπισε προβλήματα στην ανάπτυξη. Ο Τέβεζ, παίζοντας πίσω από τον Τζέκο, προσπάθησε να φανεί κυρίως με τις κάθετες μπαλιές που επιχείρησε να βγάλει, αλλά σε γενικές γραμμές ήταν πολύ κατώτερος των στάνταρ του. Η μόνη πηγή κινδύνου για τους Θεσσαλονικείς ήταν ο Έντιν Τζέκο, που είχε δυο-τρεις πολύ καλές στιγμές.

Με το σημερινό 0-0 ο Άρης έφτασε τις τρεις εντός έδρας ισοπαλίες στο φετινό Γιουρόπα Λιγκ (έχει και τρεις νίκες), ενώ η Μάντσεστερ Σίτι μετράει  δύο ισοπαλίες, δύο νίκες και μία ισοπαλία μακριά από την πόλη της. Η ρεβάνς θα γίνει την Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου στο «Σίτι οφ Μάντσεστερ» (22:05).
Το φιλμ του αγώνα

9' Σουτ του Σίλβα, δύσκολη και σωτήρια απόκρουση του Σηφάκη
16' Κοντινό σουτ (αδύναμο) του Τζέκο, μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο Σηφάκης.
27΄Σε θέση βολής ο Τζέκο, σούταρε αδύναμα και μπλόκαρτε ο Σηφάκης
40' Πολύ καλή εκτέλεση φάουλ από τον Νέτο, η μπάλας έφυγε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Χαρτ
62' Δυνατό αριστερό σουτ του Τόχα, μπλόκαρε ο Χαρτ
63' Η μεγαλύτερη φάση του αγώνα, σε κεφαλιά του Τζέκο και εξαιρετική απόκρουση σε κόρνερ του Σηφάκη
66' Δυνατό σουτ του Νέτο από δεξιά, εντυπωσιακή απόκρουση του Χαρτ σε κόρνερ
68' Ο Σακάτα βρήκε ελεύθερο τον Μίσελ αριστερά, αυτός έκανε το μπάσιμο, σούταρε με το δεξί, η μπάλα κατευθυνόταν προς την εστία αλλά κοντραρίστηκε στον Μπάρι.
70' Δυνατό μακρινό σουτ του Τζέκο, λίγο άουτ


ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μαγένκο (Ισπανία)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Τζέκο

ΑΡΗΣ (Γιάννης Μιχαλήτσος): Σηφάκης, Βανγκέλι, Μίσελ, Λαζαρίδης, Ρονάλντο Γκιάρο, Πρίττας, Φατί, Σακάτα, Νέτο (88' Καστίγιο), Τόχα, Μπομπαντίγια (72' Τσέζαρεκ)
ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ (Ρομπέρτο Μαντσίνι): Χαρτ, Ρίτσαρντς, Κολάροφ, Κόλο Τουρέ, Μπόατενγκ, Ράιτ-Φίλιπς (77' Μπαλοτέλι), Μπάρι, Σίλβα, Γιάγια Τουρέ Τέβες, Τζέκο (84' Ζαμπαλέτα)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...