Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Ο επίσημος εορτασμός της 25ης Μαρτίου στον Πύργο


Ο επίσημος εορτασμός της 25ης Μαρτίου στον Πύργο
Φωτογραφία αρχείου.
Δόθηκε στη δημοσιότητα από την Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας το πρόγραμμα του κεντρικού εορτασμού της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου στον Πύργο. Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκινούν από…
…την Πέμπτη 24 Μαρτίου με κατάθεση στεφάνων στις 11 το πρωί στο μνημείο των Ηρώων, στην κεντρική πλατεία του Πύργου, από μαθητές, σπουδαστές, προσκόπους κλπ. Νωρίτερα θα έχουν γίνει εκδηλώσεις και ομιλίες σε σχολεία, δημόσιες υπηρεσίες κλπ. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στις 19:30 στο θέατρο «Απόλλων» θα γίνει η εκδήλωση του Δημοτικού Πολιτιστικού Κέντρου Πύργου με χορούς από τα χορευτικά τμήματα του δήμου και ομιλία από την καθηγήτρια φιλόλογο του 3ου Γυμνασίου Πύργου Βάσω Καρατζά.

Ανήμερα της Παρασκευής 25 Μαρτίου θα γίνει στις 8πμ έπαρση της σημαίας στο μνημείο Ηρώων στο Επαρχείο παρουσία στρατιωτικού αγήματος και της φιλαρμονικής «Απόλλων». Στις 10πμ θα αρχίσει η επίσημη Δοξολογία στον μητροπολιτικό ναό του Αγίου Νικολάου κατά την διάρκεια της οποίας θα εκφωνηθεί και ο πανηγυρικός της ημέρας από τον φιλόλογο καθηγητή και πρόεδρο του Συνδέσμου Φιλολόγων Πύργου – Ολυμπίας Παναγιώτη Γεωργακόπουλο.

Στις 10.30 θα ψαλθεί επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο των Ηρώων και θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων από τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης Γιάννη Κουτσούκο, υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, τον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας, τον ανώτατο διοικητή Φρουράς Πύργου, τον δήμαρχο κ.α. Θα ακολουθήσει ενός λεπτού σιγή, ανάκρουση του εθνικού ύμνου και στη συνέχεια οι επίσημοι θα μεταβούν στο Λάτσειο δημοτικό μέγαρο όπου θα δοθεί δεξίωση από τον δήμαρχο Πύργου.

Η μεγάλη παρέλαση αναπήρων πολέμου, μαθητών, σπουδαστών, λαογραφικών συλλόγων, τμημάτων του Στρατού και της Αστυνομίας θα πραγματοποιηθεί στις 11.30πμ επί της οδού Μανωλοπούλου. Μετά την παρέλαση, το Λύκειο των Ελληνίδων Πύργου, το χορευτικό τμήμα του Δημοτικού Πολιτιστικού Κέντρου Πύργου και ο σύλλογος «Θεματοφύλακες της Ελληνικής Παράδοσης» θα παρουσιάσουν εθνικούς χορούς στην κεντρική πλατεία της πόλης.
ILIATORA.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...