Άγγιξε το θαύμα, αλλά λύγισε στη Βαρκελώνη ο Παναθηναϊκός


Ο Παναθηναϊκός παρά την εξαιρετική του εμφάνιση στη Βαρκελώνη δεν τα κατάφερε απέναντι στην Μπαρτσελόνα, χάνοντας με 83-82. Οι «πράσινοι» πήγαν το παιχνίδι στα μέτρα τους, όμως στα κρίσιμα τελευταία λεπτά η γηπεδούχος ήταν πιο εύστοχη και έκανε το 1-0, ενώ ο Διαμαντίδης αστόχησε σε τρίποντο στο φινάλε για να δώσει τη νίκη στην ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς.
Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε το παιχνίδι έχοντας ως βασικό στόχο να μην επιτρέψει στην Μπαρτσελόνα να βρει το ρυθμό της. Και τα κατάφερε. Με… περίεργη πεντάδα (ξεκίνησε ο Βουγιούκας βασικός) κατάφερε να πάει το σκορ χαμηλά και με τον Δημήτρη Διαμαντίδη σε ρόλο πρωταγωνιστή πέτυχε να μείνει κοντά στο σκορ μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.
 
Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός μπήκε ακόμα καλύτερα, προηγήθηκε, τη στιγμή που ό,τι και να δοκίμαζε ο προπονητής της Μπαρτσελόνα Τσάβι Πασκουάλε έπεφτε στο κενό. Οι «πράσινοι» έκλεισαν την περίοδο προηγούμενοι, ενώ η διαφορά έφτασε ακόμα και τους 5 πόντους.
 
Η αντεπίθεση της Μπαρτσελόνα ξεκίνησε στην τελευταία περίοδο, που δύο συνεχόμενα τρίποντα των Μόρις και Λάκοβιτς το παιχνίδι γύρισε τούμπα, κάνοντας σερί 11-0. Την πιο κρίσιμη στιγμή, την κατάσταση στα χέρια του πήρε ο συνήθης ύποπτος Χουάν Κάρλος Ναβάρο. Παρ’ όλα αυτά, ο Παναθηναϊκός δεν παρέδωσε τα όπλα, το πάλεψε πολύ ως το τέλος και μείωσε στον πόντο με καλάθι του Περπέρογλου, 1:10 πριν από το τέλος. Στα κρίσιμα σημεία η διαιτησία έπαιξε το ρόλο της, καθώς σφύριξε λίγο περισσότερο από το... κανονικό έδρα. Το παιχνίδι ως το φινάλε κύλησε με τη διαφορά από τον έναν ως τους τρεις πόντους υπέρ της «μπλαουγκράνα», με τα τελευταία δευτερόλεπτα να είναι δραματικά. 
 
Ο Διαμαντίδης κέρδισε αντιαθλητικό φάουλ 1,5 δευτερόλεπτο πριν τη λήξη, πέτυχε τις δύο βολές και μείωσε στον πόντο, αλλά αστόχησε στο μακρινό τρίποντο για να χαρίσει τη νίκη στον Παναθηναϊκό.

Τα δεκάλεπτα: 14-14, 37-35, 57-62, 83-82
 
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Τσάβι Πασκουάλε): Σάδα 2, Ρούμπιο 4, Λάκοβιτς 12 (2), Ναβάρο 13 (2), Πέροβιτς 6, Βάσκεθ 4, Ινγκλς, Εντόνγκ 8, Μόρις 5 (1), Λόρμπεκ 12 (1), Άντερσον 10 (3), Γκριμάου 7 (1).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζέλικο Ομπράντοβιτς): Τέπιτς, Μάριτς 5, Περπέρογλου 6, Μπατίστ 15, Φώτσης 2, Σάτο, Νίκολας 16 (2), Τσαρτσαρής 2, Διαμαντίδης 26 (4), Βουγιούκας 4, Καλάθης 5 (1), Καϊμακόγλου 1

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ