Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Ενώπιον εισαγγελέα ο πατέρας που έκαιγε με ζεστό κουτάλι το γιο του


Ενώπιον εισαγγελέα ο πατέρας που έκαιγε με ζεστό κουτάλι το γιο τουΑπό την πρώτη στιγμή είχε αρνηθεί τις κατηγορίες

Mε τη διαδικασία της Ποινικής Διαμεσολάβησης θα εξεταστεί σήμερα, από τον εισαγγελέα ανηλίκων η υπόθεση του 4χρονου αγοριού που φέρεται να κακοποιούσε ο 33χρονος πατέρας του στο Ρέθυμνο της Κρήτης.

Ο εισαγγελέας έκρινε ότι το περιστατικό θα ήταν προτιμότερο να μην συζητηθεί στο δικαστήριο, αλλά να γίνουν όλα όσα προβλέπει η νομοθεσία με τη θέσπιση του νόμου 3500/2006 που αφορά την πρόληψη και την αντιμετώπιση του φαινόμενου της ενδοοικογενειακής βίας, και να λυθεί το πρόβλημα εξωδικαστικά υπό την παρακολούθηση των κοινωνικών υπηρεσιών, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Ρεθεμνιώτικα Νέα».

Ο 33χρονος από την Ινδία φέρεται να χτυπούσε και να είχε προκαλέσει σωματικές βλάβες στο ανήλικο παιδί του, καθώς στο σώμα του υπήρχαν μώλωπες και σημάδια που έγιναν αντιληπτά από τη νηπιαγωγό του 4χρονου, η οποία ενημέρωσε τις Αρχές.

Από την προανάκριση διαπιστώθηκε ότι το ανήλικο αγόρι το χτυπούσε ο πατέρας του και του ασκήθηκε δίωξη για πρόκληση σωματικών βλαβών και ενδοοικογενειακή βία. Ο πατέρας, από την πρώτη στιγμή αρνήθηκε την κατηγορία και υποστήριξε ότι τα σημάδια στο σώμα του παιδιού προέρχονται από το παιχνίδι και από την επαφή του με τη φύση, καθώς ο ίδιος και η μητέρα του παιδιού εργάζονται σε κτήματα σε χωριό της ενδοχώρας, κάτι στο οποίο συμφωνούσε και η κατάθεση της μητέρας του 4χρονου.

Άκρως επιφυλακτικός στο αν έχει υποστεί κακοποίηση το 4χρονο αγόρι, φαίνεται να ήταν και ο ιατροδικαστής που το εξέτασε, καθώς στην έκθεσή του αναφέρει ότι τα σημάδια που φέρει το παιδί είναι πολύ πιθανόν να έχουν προκληθεί από άλλη αιτία και όχι κατ’ ανάγκην από άσκηση βίας.
newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...